Jeg spiser pasta. Og ingen kan stoppe meg. Helt uavhengig av alle trender spiser jeg gjerne en herlig pasta carbonara, pasta med den supre tomatsausen, uforlignelig lasagne (en av mine favoritter!) og for ikke å snakke om pesto, den grønne vidunderpastaen.

Nå jeg ikke har ingredienser til å lage en klassiker, hva gjør man da? Jo, da dikter man opp en. Og det har jeg gjort her. Og den er sprunget ut av nøden. Nærmere bestemt et plyndret kjøleskap og rotete kjøkkenskuff.

Ta det du finner

Etter noen minutter hadde jeg følgende ting på benken: En halvfull pose med hasselnøtter, noen mandler, en gulrot (den siste!), en håndfull sukkererter og pastaskruer. Så kom jeg til å tenke på den gode torsken jeg lagde, den med rosmarin og nøtter. Kunne jeg gjenta suksessen?

Jeg ristet nøttene i stekepannen og hadde dem i kjøkkenmaskinen. Så blandet jeg i litt smør og tørket estragon. OK - da var det klart.

Av gulroten lagde jeg lange strimler og la dem i kaldt vann (for at de skal krølle seg og bli sprø). Sukkerertene snittet jeg opp og kokte med pastaskruene det siste minutter.

Straks pastaen var silt vendte jeg inn nøtteblandingen i pastaen, slik at smøret smeltet. Og da var det klart for servering!

Jeg hadde ikke parmesan (jepp, plyndret kjøleskap!) og persille, men det ville jeg strødd over dersom jeg var så heldig å ha det for hånden.

Oppskriften finner du nedenfor!

Erik Hannemann

Pasta med nøtter

En enkel og kul pastarett som kan bli middagen din.

Til 2 porsjoner:

300 g pastaskruer

4 ss smør

3 ss mandler

3 ss hasselnøtter

1 ss estragon, eller timian, basilikum etc

1 stk gulrot

150 g sukkererter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!