Oppskrift på pasta
Er dette den nye pastaen?
Her er tre nye oppskrifter på pasta.
Her om kvelden kom jeg sent hjem. Jeg spurte om det var noe mat igjen.
- Eh, nei.
Da var vel maten god, da. - Hva spiste dere?
- Pasta med laks og erter.
Ja, da skjønner jeg at det ikke var mye igjen. Den enkle pastaretten faller i smak hos de fleste.
Heldigvis for meg var det rikelig med pasta igjen. Men, bare pasta. Vi bruker nemlig det smarte "aldri-koke-for-mye-pasta-trikset". Men, ettersom det er kalibrert med en til (meg) rundt middagsbordet var det naturlig nok pasta til overs.
Dermed var saken enkel: Måltidet ble en tur ned Memory Lane via den uslåelige studenpastaen med hvitløk og chili. Det er forbløffende hvor godt den holder stand.
Slik er det med et godt knippe pastaklassikere. En grovt subjektivt utvalgt liste over de kanoniserte pastarettene kan se slik ut:
Jeg våger å ta med en til, som ennå ikke er brett aksepert i de myriadiske pastamiljøene, men det er en personlig favoritt som har fulgt meg i mange år, nemlig pasta med røkt laks, rosépepper og crème fraîche.
Alle disse pastaoppskriftene er suverene. Og de dukker opp med ujevne mellomrom på mitt middagsbord. Men, nå er det på tide å sakte, men sikkert innføre et par andre varianter.
Jeg har sett meg ut tre stykker. De tre pastaoppskriftene skal i de kommende dager og uker få sin prøvetid i kjøkkenet mitt. Om de kommer inn i den kanoniserte pestovarmen vil avgjøres et stykke fram i tid ved enkel referendum.
De tre kandidatene finner du nedenfor.
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Conchiglie med ørret i sitronsaus
Conchilglie er pastaskjell som har den fordelen at de blir fylt med saus. Men skjellene kan gjerne byttes ut med den type pasta du har for hånden.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
400 g Laksefilet
4 ss Smør
2 fedd Hvitløk
1 ss Hvetemel
2 dl Melk
2 ss Sitronsaft
1 stk Sitron
3 dl Crème fraîche
6 stk Vårløk
4 ss Persille
400 g Pasta
Penne med blåmuggost og brokkoli
Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Brokkoli
2 ss Smør
1 stk Løk
1 ts Paprikapulver
0.5 ts Chilipulver
1.5 dl Hvitvin
1.5 dl Kremfløte
150 g Blåmuggost
2 ss Mandelflak
500 g Penne
Penne med bacon og erter på
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
450 g Pasta
200 g Erter
1 ss Olivenolje
200 g Bacon
3 stk Egg
3 dl Lettrømme
150 g Parmesan, nyrevet
2 fedd Hvitløk
1 stk Chili, rød
Salt
2 ss Persille
Pepper, sort og nykvernet
Denne saken ble første gang publisert 15/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.