Panna cotta er enkelt å lage. Vi kan gjerne kalle panna cotta for den enkle lillebroren til vår egen karamellpudding.

Kanskje ikke så enkelt som verdens enkleste hverdagsdessert, men dog.

Allikevel er det så lett at annenhver restaurant har panna cotta på menyen.

Den italienske desserten ser som regel imponerende ut. Det handler ikke om ferdig, bare om fancy former.

Metoden

Prinsippet er nemlig følgende: Kok opp fløte og sukker, ha i gelatin, hell i form og sett i kjøleskapet.

Resten handler om å tilføre smak. Her er det uendelig mange muligheter. Men, noen er bedre enn andre.

Smaken

Det vanligste er vanilje. Og det kan kombineres med det aller meste, for eksempel bær og sjokolade.

Jeg liker at panna cottaen har litt friskhet i seg. Derfor blander jeg inn saften av en lime. Jeg bruker litt av skallet også.

Resultatet blir en ganske frisk dessert som jeg ikke blir lei av.

Sausen

En panna cotta trenger en god saus. Karamellsaus er et opplagt alternativ. Ellers er det veldig godt og enkelt å lage bærsauser (coulis). Her finner du hvordan du lager dem.

Smak

Som sagt, her er det mange muligheter til variasjon, la meg komme med noen forslag:

  • rom
  • blåbær
  • kanel
  • cognac
  • likør
  • sjokolade

Oppskriften finner du nedenfor!

 

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Slik lager du french toast

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Panna cotta med vanilje

For den som ikke har laget panna cotta før blir man overrasket over hvot enkelt det er.

Til 4 porsjoner:

1 stk vaniljestang

6 dl kremfløte

1 dl sukker

3 pl gelatin

1 stk lime, saft og skall

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!