Ostesaus!

For mange kan det høres ut som en saus du bare får på restaurant. Vel, ikke nå lenger. For i videoen over ser du hvor enkelt dette gjøres.

Det finnes (minst) to teknikker som ender opp med noe man kan kalle ostesaus. Denne oppskriften benytter seg av jevning (med denne teknikken kan du lage 100 sauser). Man kan også lage ostesaus ved å redusere (koke inn), som er den andre metoden (som du også kan lage 100 sauser med).

Ostesaus med blåmuggost

Jeg bruker blåmuggost i denne videoen. Jeg må skynde meg å si at det ikke er noe i veien for å bruke andre oster. Camenbert, brie og lignende typer går finfint i en ostesaus.

Dersom du har lyst til å lage en gratineringssaus (om du vil smelte det i ovnen) kan det være lurt å bruke fast gulost. Du kan bruke bare gulost, eller en blanding av gulost og blåmuggost eller andre typer.

Hva bruker du ostesaus til?

Ostesaus gir deg mange serveringsmuligheter. Det enkleste å tenke seg er å gi kokte grønnsaker en god nyhet. Se for deg en skål med kokte gulrøtter, selleristang i biter, poteter, asparges eller noe annet du liker. Så heller (du må se det for deg...) du den fløyelsmyke ostesausen over. Jepp, plutselig har grønnsakene blitt kule, gode og forføreriske.

Eller er det ikke noe i veien å servere denne sausen til kylling, for eksempel til den utmerkede ovnsbakte kyllingen her.

Nedenfor finner du oppskriften!

Erik Hannemann

Ostesaus

En ostesaus gjør livet litt lysere.

Ingredienser:

2 ss smør

2 ss hvetemel

5 dl melk

100 g blåmuggost

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!