Muffins ser ut til å være i vinden for tiden. Men, da heter de "cupcakes". (Enkelte muffinsmiljøer ser med olme blikk på cupcake-tilhengerne og vil kraftig understreke at det er fundamentale forskjeller. Vi lar det ligge for denne gang).

Det kan virke som om noen er forbauset over hvor godt det er. For oss som liker muffins er ikke dette akkurat noen nyhet. De er enkle å lage, tar nesten ikke noe tid og du pay-off en halvtime etter at du begynte å måle opp mel og sukker.

Nedenfor finner du et herlig knipp med muffins. Du finner selvsagt den uimotståelige varianten med sjokolade-trøffel-topping. Den litt mørkere søsteren finner du nedenfor. Det er sjokolademuffins som går utrolig fort å lage.

Helt til slutt dukker det opp en litt fjærnere slektning, nemlig den sunne tre-meningen fra Frankrike med havre og blåbær.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Klikk.no

Muffins med sjokoladetrøffel

Det blir best når du spanderer litt på toppen...

Ingredienser:

50 g smør

50 g sjokolade, mørk

1 stk egg

0,5 dl sukker

1 dl melk

2,5 dl mel

1 ss appelsinjuice

appelsin

25 g sjokolade

Lys trøffel

1,5 dl kremfløte

40 g smør

200 g melkesjokolade

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!