Oppskrift på lammelår og lammestek

Slik blir lammelåret best

Ingen påske uten lammelår. Her er de beste oppskriftene.

LAMMELÅR: Klassisk lammesteik er enkelt å lage og smaker kjempegodt.
LAMMELÅR: Klassisk lammesteik er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Foto: Foto: matprat.no
Sist oppdatert
TIL LAM: Til lammesteken drikker man rødvin.
TIL LAM: Til lammesteken drikker man rødvin. Foto: Foto: istockphoto

Det er tid for lam. Lammelår er en av de tingene man ikke bør glemme når påsken står for tur.

Om du velger klassisk lammelår, eller en provencalsk lammestek så smaker det uansett godt. Av tilbehør kan du gjerne velge fløtegratinerte poteter og sennepssaus.

Lammelår og rødvin

Til lam drikker du rødvin. Skal du ha selskap, eller dra på hytta, kan kanskje noen av disse pappvinene fra Italia, Frankrike eller Spania være noe for deg. For deg som lurer på hva du bør drikke til aperitiff, sjømat, eller bare foran peisen i ferien, kan du prøve noen av disse anbefalingene.

Ett lammelår holder til 4-5 personer. Er det for eksempel seks personer i selskapet, er det lurt å lage litt ekstra tilbehør. Du kan bruke lammelår både med og uten bein. Lammelår uten bein er enklere å skjære opp, men om du kjøper lår med bein, kan du jo beine ut dette og koke kraft på beinet. Fyll gjerne låret med smør og urter.

Den første oppskriften vi har valgt ut er klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin. Det finnes mange andre varianter, men en klassiker blir ikke en klassiker uten grunn.

Les også:

Slik lager du perfekt potetmos

Slik lager du ovnsbakte poteter

Ovnsbakte grønnsaker

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også