Oppskrift på lammelår

Slik lager du perfekt lammelår

Kos deg med klassisk lammestek, silkemyk sellerirotpuré og rødvinsaus!

Publisert Oppdatert

Lammelår! Enten du steker lammelår på høsten eller til påske, eller på grillen, for den sakens skyld, så blir det nesten alltid vellykket.

Lammekjøtt er det mest tilgivende kjøttet som finnes.

Om lammelåret blir litt for lenge i ovnen gjør det ingenting - det blir godt nesten samme hva.

Lammestek til 5 personer

En lammestek, altså ett lammelår, holder til 4-5 personer. Er det for eksempel seks personer i selskapet er det lurt å lage litt ekstra tilbehør til lammelåret.

Denne oppskriften på lammelår er klassisk og har med smaker av hvitløk og rosmarin.

Det finnes mange andre varianter, men en klassiker blir ikke en klassiker uten grunn.

Du kan printe ut oppskriften på lammelåret nedenfor og sjekke videoen ovenfor.

 

Lykke til!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (50.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

 

Les også:

De beste lammevinene

Dette er den beste pappvinen

Slik baker du perfekte brownies

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 potte Rosmarin

2 stk Hvitløk

1 stk Lammelår

2 stk Selleri

200 g Smør

1 kg Poteter

Olje

4 dl Rødvin

2 ts Sukker

1 ts Maisenna

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag