Oppskrift på kyllingbryst

Slik får du god smak på kyllingbrystet

Du trenger hammer og krydder.

Publisert Oppdatert

En oppskrift på et kyllingbryst burde ha mye krydder. Kyllingbrystet er som en blank canvas som du kan male med hvilken smak du vil.

Nordmenn er blitt gale etter kylling. På et halvt tiår har produksjonen økt med nesten 40 000 tonn. En økning på 70 prosent, sier Statistisk sentralbyrå. Det gikk med 71 millioner høns, ender, gjess og kalkuner i fjor. Vi spiser snart 20 kilo hver i året. Hver tredje kjøttbit vi spiser er kylling.

Jeg mistenker at helsehensyn må ta æren (eller skylda) for den flaksende utviklingen. Folk blir fortalt at kylling er sunnere enn ku, hest, gris og lam. Sånne ting legger ikke jeg meg oppi, men jeg frykter at mesteparten av denne kyllingen ikke er spesielt spennende å spise.

Slik blir kyllingen god

Det finnes heldigvis mange triks for å få kyllingen til å smake godt. Om du vil være flinkis kan du følge de åtte trinnene til et perfekt stekt kyllingbryst.

Det finnes også andre metoder. En hel kylling kan du gjerne koke i øl, eller gjøre til et smakfullt indisk måltid med mange gode krydder.

En variant jeg har hatt mye suksess med, er flatbanket kylling med cheddarost og god spekeskinke.

Dagens kylling

Over samme lest kommer dagens anbefaling. Her braker det også løs med å banke kyllingen flat. Jeg har en kjøttklubbe, men du kommer veldig langt med en vinflaske.

Når kyllingbrystet er flatt nok til at du kan rulle det sammen, er det klart for å få tilsatt noen gode smaker. Jeg bruker appelsinskall, som det er veldig mye smak i, og estragon. Dette utgjør en fin blanding, synes jeg. Jeg er ganske raus med krydderet:

KYLLINGBRYST: Så raus med krydderet kan du være.

KYLLINGBRYST: Så raus med krydderet kan du være. Foto: Foto: Christopher Sjuve

Når krydderet er på ruller du kyllingbrystet sammen. Jeg har på salt og pepper på utsiden også, før jeg steker kyllingen i panna med en god dæsj olje og smør. Jeg liker også å ha med noen aprikoser.

Om du vil kan du dele brystet opp i biter (som på bildet øverst) eller skiver og bruke det som del av et tapasbord (her er flere tapasforslag).

Denne oppskriften finner du nedenfor. Jeg har også lagt ved et par andre oppskrifter med kylling som jeg håper faller i smak.

Oppskriftene finner du nedenfor!

PS Har du kjøpt inn en kylling og vet ikke hvordan du deler den opp? Sjekk videoen her.

 

Les også:

Slik lager du french toast

Potetene blir supergode på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Kyllingspyd med godt krydder

Av og til må du banke kyllingen litt.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllingbryst

6 stk Aprikoser, tørkede

Appelsin

Salt og pepper

2 ts Estragon

Smør/olje

Alf Børjesson

Kyllinglår med smak av honning og rosmarin

Du kan bruke rå eller ferdig grillede kyllinglår i denne retten. Om de er rå må du beregne ca 10 minutter steketid først.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kylling

1 stk Løk

1 stk Sitron

2 kvist Rosmarin

2 ss Honning

2 ss Sitronsaft

2 ss Olivenolje

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning