Når hverdagen truer, er det godt å glede seg til middag. Jeg ser for eksempel fram til å spise mer av denne supre paien, fisk med ingefær og å bake mer av verdens beste hjemmelagde brød.

Med så mye godt i vente, ja, da kan regnfulle tirsdager, tomme melkekartonger, skorpe på leverposteien og andre hverdagsligheter gjerne komme. Om jeg skal være dønn ærlig så gleder jeg meg til høsten. Og en av grunnene er denne kyllingretten.

Ti minutter!

Den lages slik: Ha spinat i stekepanna til den faller sammen, legg den i en form, hell over tomatsaus, brunet kylling og legg på mozzarella før du setter den i ovnen. Jeg tipper, med litt juks, at arbeidstiden ikke er særlig mye mer enn ti minutter. Det forutsetter at du behersker C-momentet: Å steke kylling samtidig med at spinaten faller sammen.

Var det noen som la merke til hvor fort det gikk med tomatsausen? Vel, her er det nemlig lov å kjøpe ferdig. Jeg gjør ikke det selv, men har ingen (store) moralske motforestillinger mot at andre tar praktiske snarveier. Men, jeg lager altså denne (kjempegode!) tomatsausen. Helst lager jeg tomatsaus i store porsjoner. Det tar nemlig like lang tid å lage mye som lite. Det beste med å lage mange porsjoner er at man føler seg så smart.

I oppskriften står det at kyllingen skal brunes. Det betyr at den ikke skal gjennomstekes (før den settes i ovnen). Vi er bare ute etter å få en stekeskorpe. Og hvorfor det? Jo, fordi stekeskorpe skaper smak. Det er ikke bare øye som frydes. (Rent teknisk, for dem som bryr seg, er det maillard-reaksjoner vi vil ha her, det er det samme fenomenet vi får når vi pensler boller med egg, steker pommes frites og baker brød. Faktisk er det også dette som gjør brunosten brun).

Når du har både spinat, tomatsaus og kylling i formen, ja, da vil noen kanskje påpeke at du har laget en sunn hverdagsrett. Det får ikke hjelpe. For den er nemlig veldig god!

Oppskriften finner du nedenfor.

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Til 4 porsjoner:

250 g spinat

3 dl tomatsaus

4 stk kyllingbryst

1 stk mozzarella

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!