Et kyllingbryst er ikke interessant uten videre. Her må kokken jobbe for resultatene.

Og heldigvis er mange satt til å arbeide på saken i kyllingvariasjonens tjeneste. Vi har noen franske kokker som har funnet opp metoden som ble hetende cordon bleu. I en helt annen del av verden har de utviklet en teknikk hvor de blander yoghurt sammen med krydder og tomater før de baker det i ovnen. De kaller det tikka masala.

En idé som har dukket opp flere steder er simpelthen å banke skinke og ost inn i kyllingen med denne metoden. Frustrasjonsfrigjørelse og matlaging i skjønn forening. En saltbakt kylling er sjeldnere på bordet, men veldig lettvint og svært smakfullt.

Spise med øynene

Metoder er en ting, men presentasjon blir ofte oversett. Det er synd, fordi det er en utømmelig kilde til (innbilt?) variasjon. Ingen seriøse matforståsegpåere er i tvil om at vi spiser med øynene. Derfor vil en rett med nøyaktig samme ingredienser oppfattes helt forskjellig, bare presentasjonen er ulik - og ulik nok.

La oss ta en oppskrift (som nesten ikke er oppskrift) på kylling og brekkbønner og presentere den på en ny måte - nesten uigjennkjennelig for dem rundt kjøkkenbordet.

Et vanlig kokketriks er å bruke en stekering. Det er et enkelt grep for å servere maten trill rund. Først setter man ringen på tallerkenen, så legger man i potetmos (du kan også følge denne overdådige potetmosoppskriften, den under er mer dagligsags). Så legger du på grønnsaker og kylling. Litt pynting (garnityr) med stekt løk og paprika gjør seg også.

Oppskriften finner du nedenfor!

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!