Karamellpudding er en høydare. Jeg ser ingen grunn til at man ikke skal spise det oftere. Selv har jeg i alle fall ingen planer om å vente til jul.

 

Det er noen ting man ikke kommer utenom når det gjelder karamellpudding. Vi tar dem i tur og orden:

Hvordan hvelver man karamellpudding ut på fat?

Først varmer du opp en kniv. Enten holder du kniven under rennende, varmt vann eller så har du varmt vann i en kopp og dypper kniven. Så skjærer du langs kantene av formen.

Ta fram fatet du skal bruke. Legg det opp-ned på toppen av formen med karamellpuddingen. Hold godt fast i form og fat og hvelv rundt i én bevegelse (sjekk 2,42 ut i denne Youtube-videoen om du ikke skjønner hva jeg mener).

Hva serverer du til karamellpudding? Krem eller saus?

Begge deler selvsagt. Ikke noe vits å holde tilbake. God, pisket krem og en herlig karamellsaus.

Bruker man vaniljestang eller vaniljesukker i karamellpudding?

Vaniljestang, selvfølgelig. Det er det som er ekte saker.

Nedenfor finner du oppskriften.

Har du forslag til endringer eller variasjoner? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet.

 

Les også:

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du french toast

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Karamellpudding

Her er oppskriften på klassisk karamellpudding.

Ingredienser:

Til formen

3 dl sukker, til formen

Til puddingen

6 dl kremfløte

3 dl melk

8 stk egg

1 stk vaniljestang

1 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!