Oppskrift på karamelliserte pærer

En smaksbombe av en hverdagsdessert

Med denne fristelsen på lur kan helga vente.

PÆRER: Karamellisert og kokt med sitrus.

PÆRER: Karamellisert og kokt med sitrus. Foto: Foto: Håvard Egge

Publisert Oppdatert

På ordinære hverdager rydder vi bort sjokoladesouffleer og bærterter, men vi tar samtidig fram de enkle og rimelige hverdagsdessertene.

Med slike oppskrifter på lur blir uka garantert mye triveligere.

Hverdagsdesserter

For å kvalifisere for hverdagsdessertkategorien må retten være rimelig, enkel og kjapp å lage.

Et par appelsiner med kanel og sukker eller noen plommer og litt yoghurt kan være nok, og mange ganger er dette alt som skal til for å live opp en helt vanlig tirsdag.

Enkelt og spektakulært

Karamelliserte pærer er en av mine favoritter å lage på A4-dagene. I dag tenkte jeg å runde av med en porsjon etter å ha spist verdens beste pytt-i-panne.

Ikke la deg skremme av at pærene skal karamelliseres. Dette er ikke så vrient som det kan høres ut, og blir forklart i oppskriften under.

Som jeg lovet er oppskriften ganske kjapp - den tar et kvarter, tipper jeg.

Stek pærer i panna, kok inn med sitronsaft og sitronskall, og rør til slutt inn litt smør. Sausen som dannes av karamellisert sukker, sitronsaft og smør er ikke mindre enn spektakulær.

Pærene serveres med vaniljeis og drysses med grovt hakkede hasselnøtter.

Like greit om helga venter litt på seg, altså.

Les også:

Tre forslag til en rask middag

Dobbelt så fort som pasta

Slik lager du kyllingsalat

Dette gjør barna mindre kresne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Karamelliserte pærer

Hverdagsdessert, som også smaker nydelig i helgen.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Pære

100 g Sukker

2 ss Olje

2 ts Sitronskall

1.5 stk Sitron, saften av den

1 ss Smør, usaltet

40 g Hasselnøtter

Vaniljeis

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag