Oppskrift på kalve/oksekraft

Slik lager du kalvekraft

Kraften som gir en hysterisk god saus.

KALVEKRAFT: Klar til å brukes i sauser og gryter.

KALVEKRAFT: Klar til å brukes i sauser og gryter. Foto: Foto: Håvard Egge

Publisert Oppdatert

Med en god kalvekraft på lur kan du lage sauser like gode som de du får servert på restaurant. Og naturligvis en god gammeldags, men wow så god brun saus.

Dessuten er den kjekk å ha om du skal bresere kjøtt, som når du skal lage ossobuco.

Enkelte supper er også aktuelt. Den russiske rødbetsuppa bortsj er et eksempel på en suppe som blir knallgod med kalvekraft.

Om du ikke får tak i kalvebein kan du bruke oksebein i steden.

Les også:

Her er sauseskolen

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kalvekraft

Får du ikke tak i kalvebein kan du bruke oksebein isteden.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 kg Kalvebein

2 dl Olje, nøytral

1 hode Hvitløk

2 stk Løk

4 stk Gulrot

0.5 stk Sellerirot

1 stk Purre

3 ss Tomatpuré

8 l Vann

3 ss Timian

2 stk Laurbærblad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag