Oppskrift på kålrabistappe

Pinnekjøtt med verdens beste kålrabistappe

Slik lager du pinnekjøtt med supergod kålrabistappe.

Sist oppdatert

Vestlandets pinnekjøtt brer seg over det ganske land med en hyggelig fart. Det er latterlig enkelt å få til så lenge du har litt tålmodighet.

Absolutt minimum dampetid for pinnekjøtt er to timer. Jeg vil imidlertid ikke anbefale det. Etter tre timer begynner det å løsne skikkelig fra benet. Du kan gjerne la det dampe i fire, fem timer.

Kålrabistappe gjør forskjellen

Pinnekjøttet lager seg stort sett selv, så lenge du er tålmodig. Der du virkelig kan gjøre en forskjell er når du lager kålrabistappa.

Det er selvsagt et spørsmål om personlig smak, men dersom jeg får bestemme blir det mye smør i kålrabistappen. Jeg sier ikke at 50/50 smør og kålrabi er et møst - men det gir i alle fall en pekepinn på hvor grensen går.

Jeg liker god å bruke den tradisjonelle muskatten i kålrabistappa. Dersom du er i det vågale hjørnet kan du alltids teste med litt vanilje.

I videoen over ser du hvordan det hele går til.

Lykke til!

Se også:

Lær å lage ribbe med Hellstrøm og Sjuve

Alt om ribbe

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også