Oppskrift på kaker

Kaker i mai

- Du trenger ikke andre kaker enn meg, sier "verdens beste". Sikker?

Publisert Oppdatert

Ja, jeg vet det. Veldig mange vil lage pavlova til 17. mai, eller til konfirmasjonene og dåpene. Og ja, visst, mange skal "lage verdens beste".

Men, dere, det finnes også andre kaker.

Sjokoladekaker

Jeg har alltid vært en stor fan av sjokoladekaker. Og det er dem jeg pleier å forsyne meg av på kakebordet. Derfor har jeg har samlet hele fem sjokoladekaker her.

Min favoritt er den mektige kaken til Julia Child (oppskrift nedenfor). Den har den herligste, syndigste glasuren jeg vet om. Valget står mellom å bruke mørk rom, kaffe eller konjakk. Rom er min favoritt.

I den andre enden av skalaen finner du en "lett" sjokoladekake, signert Clotilde. "Sjokoladekake Aérien" er en luftig og enkel godbit - og langt ifra så mektig.

Du finner også to vinnere av våre store sjokoladekakekonkurranser her - og så tok jeg med den lekre "Drømmesjokoladekaken".

Ostekaker

Ostekaker er det mange som elsker å lage. Sjekk ut tipsene for et vellykket resultat her.

Den første ostekaken er en ostekake med rømmekrem. Den er smaksatt med sitron.

Aromabildet endrer seg dramatisk når du får en ostekake med kaffelikør. Til sist er det en ostekake med hvit sjokolade. Ingen av dem er spesielt vanskelig å lage - og som alltid: Trikset ligger i pynten!

Andre kaker

Til slutt har jeg med fire kaker som ikke havner i de to første kategoriene. Den første er en blåbærkake - for du har kanskje noen i fryseren? På tide å bruke dem!

Den andre er den berømte Amarulakaken. Vi må til Sør-Afrika for å finne opprinnelsen til denne kaka. Den er full av frukt og smaksatt med den verdensberømte likøren som lages der.

Til sist tar vi med den kule sitronterta og den erkeklassisk eplekake tarte tatin. Og selvsagt, gulrotkake!

Vel, nå skulle det ikke stå på utvalget. Velg den en kake - og bak i vei!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning