Oppskrift på kaker

Kaker i mai

- Du trenger ikke andre kaker enn meg, sier "verdens beste". Sikker?

Publisert Oppdatert

Ja, jeg vet det. Veldig mange vil lage pavlova til 17. mai, eller til konfirmasjonene og dåpene. Og ja, visst, mange skal "lage verdens beste".

Men, dere, det finnes også andre kaker.

Sjokoladekaker

Jeg har alltid vært en stor fan av sjokoladekaker. Og det er dem jeg pleier å forsyne meg av på kakebordet. Derfor har jeg har samlet hele fem sjokoladekaker her.

Min favoritt er den mektige kaken til Julia Child (oppskrift nedenfor). Den har den herligste, syndigste glasuren jeg vet om. Valget står mellom å bruke mørk rom, kaffe eller konjakk. Rom er min favoritt.

I den andre enden av skalaen finner du en "lett" sjokoladekake, signert Clotilde. "Sjokoladekake Aérien" er en luftig og enkel godbit - og langt ifra så mektig.

Du finner også to vinnere av våre store sjokoladekakekonkurranser her - og så tok jeg med den lekre "Drømmesjokoladekaken".

Ostekaker

Ostekaker er det mange som elsker å lage. Sjekk ut tipsene for et vellykket resultat her.

Den første ostekaken er en ostekake med rømmekrem. Den er smaksatt med sitron.

Aromabildet endrer seg dramatisk når du får en ostekake med kaffelikør. Til sist er det en ostekake med hvit sjokolade. Ingen av dem er spesielt vanskelig å lage - og som alltid: Trikset ligger i pynten!

Andre kaker

Til slutt har jeg med fire kaker som ikke havner i de to første kategoriene. Den første er en blåbærkake - for du har kanskje noen i fryseren? På tide å bruke dem!

Den andre er den berømte Amarulakaken. Vi må til Sør-Afrika for å finne opprinnelsen til denne kaka. Den er full av frukt og smaksatt med den verdensberømte likøren som lages der.

Til sist tar vi med den kule sitronterta og den erkeklassisk eplekake tarte tatin. Og selvsagt, gulrotkake!

Vel, nå skulle det ikke stå på utvalget. Velg den en kake - og bak i vei!

Ulla Westbø/H2W studio

Dronningens drømmekake

En sjokoladekake som får deg til å drømme.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

50 g Kakao

100 stk Sukker

2 dl Vann

125 g Smør

150 g Sukker

225 g Hvetemel

0.5 ts Bakepulver

0.5 ts Natron

2 ts Vaniljeessens

2 stk Egg

250 g Kokesjokolade, lys

5 dl Kremfløte

1 ts Vaniljeessens

0.5 pk Vaniljekrem

1 dl Kremfløte

50 g Marsipan

150 g Blåbær

100 g Sjokolade

3 dl Kremfløte

1 dl Sirup, lys

450 g Kokesjokolade, lys

Christopher Sjuve

Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Dette er en Julia Childs berømte sjokoladekake. Den skal være litt myk i midten og er et lite eventyr.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 ss Rom

120 g Sjokolade

100 g Smør

100 g Sukker

3 stk Eggeplomme

3 stk Eggehvite

1 ss Sukker

1 klype Salt

50 g Mandler

2 dråpe Mandel

50 g Mel

100 g Sjokolade

5 ss Smør

2 ss Rom

Mandelflak

Ulla Westbø/H2W studio

Alices sjokoladekake

Dette er vinneren av sjokoladekakekonkurransen på Klikk høsten 2011.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Margarin

300 g Kokesjokolade, lys

5 dl Sukker

6 stk Egg

4 dl Hvetemel

4 ts Vaniljesukker

1.5 ts Salt

3 stk Egg

200 g Sukker

100 g Kokesjokolade, lys

200 g Margarin

1.5 dl Kremfløte

200 g Marsipan

200 g Kokesjokolade, lys

Sjokolade

Freia

Sjokoladekake

Her er vinneren av sjokoladekakekonkurransen høsten 2012.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Smør

300 g Sjokolade, minst 70%

5 dl Sukker

6 stk Egg

4 dl Hvetemel

3 ts Vaniljesukker

1 ts Salt

3 stk Eggeplomme

40 g Sukker

2.5 dl Kremfløte

125 g Sjokolade, minst 70%

80 g Kokesjokolade, lys

350 g Smør

350 g Melis

100 g Smøreost

4 ss Kakao

2 ss Kaffe

Clotilde Dusoulier

Sjokoladekake Aérien

Her er kommer enda en godbit fra Clotilde. En herlig og enkel sjokoladekake.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

225 g Sukker

225 g Smør

4 stk Egg

225 g Mel

2 ts Bakepulver

4 ss Kakao

100 g Sjokolade, mørk

1 dl Kremfløte

Alf Børjesson

Ostekake med søt rømmekrem

Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

12 stk Havrekjeks

100 g Smør

0.5 ts Kanel

500 g Kremost naturell

1 dl Seterrømme

1 stk Sitron, saft og revet skall

150 g Sukker

1 ts Vaniljesukker

4 stk Egg

2 dl Seterrømme

2 ss Melis

Synøve Dreyer

Ostekake med kaffelikør

En deilig ostekake som smelter i munnen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Havre

70 g Smør

600 g Kremost naturell

300 g Vaniljekesam

200 g Sukker

3 ss Hvetemel

2 ts Vaniljesukker

1 dl Likør

3 stk Egg

300 g Crème fraîche

150 g Crème fraîche

2 ss Kaffelikør

1 ss Kakao

Synøve Dreyer

Ostekake med hvit sjokolade

En drøm av en ostekake til den store festen eller en spesiell anledning.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kjeks, digestive

50 g Smør

450 g Kokesjokolade, hvit

3 dl Kremfløte

400 g Kremost naturell

4 stk Egg

2 ts Vaniljesukker

Foto: Clotilde Dusoulier

Blåbærkake

Her er Clotildes supersaftige blåbærkake.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Mel

2 ts Bakepulver

1 klype Salt

115 g Smør

200 g Sukker

3 stk Egg

2.4 dl Yoghurt

1 ts Vaniljeessens

500 g Blåbær

40 g Brunt sukker

Erik Hannemann

Amarulakake

Hva er en amarulakake? Svaret får du her...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6.5 dl Hvetemel

2 ts Bakepulver

2 ts Five spice

1 ts Salt

4 stk Egg

3 dl Solsikkeolje

3 dl Sukker

500 g Gulrot

1 stk Ananas

100 g Pekannøtter

1.5 dl Amarula

4 ss Aprikosmarmelade

60 g Smør

5 dl Melis

0.5 dl Amarula

125 g Kremost

Erik Hannemann

Sitronterte

Sitronterte har aldri vært enklere. Og denne oppskriften på sitronterte dufter så intenst sitron at du bare kan glede deg.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 stk Sitron

5 stk Egg

200 g Sukker

2 dl Kremfløte

2 pl Butterdeig

Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

125 g Smør

100 g Sukker

1 stk Egg

150 g Hvetemel

1 ts Salt

3 stk Eple

2 stk Pære

100 g Smør

2.5 dl Sukker

Erik Hannemann

Gulrotkake

Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Egg

3 dl Sukker

3 dl Hvetemel, siktet

Appelsin

2 ts Bakepulver

1 ss Kanel

1 ts Salt

1 ts Vaniljesukker

5 ss Olje

5 dl Revet gulrot

250 g Ost

1 ts Vaniljesukker

3 ss Smør, smeltet

300 g Melis

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning