Oppskrift på julepålegg

Her er oppskriftene på julepålegg

Her finner du oppskrifter på pålegg du kan lage i julen.

Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt/Aina C. Hole
Sist oppdatert

Det er nesten bare i julen man lager sitt pålegg. Og det er selvsagt stilig når bordet er fylt med ting du har laget selv. Det beste er at den hjemmelagde maten smaker så mye bedre enn de triste plastikpakkene i butikken. Her er oppskriftene!

NB! Dersom du vil printe dem ut kan du bruke printknappene, så får du hver oppskrift på ett ark.

TV2

Sylte av ribbe

Hjemmelaget sylte er en av julens storheter. Julen blir ikke helt det samme uten sylte.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Ribbe

1 ss Salt

1 ts Pepper

0.5 ts Nellik, malt

0.5 ts Allehånde

0.5 ts Ingefær, malt

1.5 ss Gelatin

Leverpostei med sopp og bacon

Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Se hele oppskriften

Til 8 porsjoner

300 g Svinelever

200 g Spekk

1 stk Løk

2 stk Egg

1 ss Hvetemel

0.5 l Melk

1 ss Salt

1 ts Pepper, sort og nykvernet

200 g Champignon

200 g Bacon

Jarle Nyttingsnes

Kremet sherrysild

Sild med crème fraîche, sherry og chilisaus. Velg type chilisaus etter hvor sterkt du ønsker det.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Sildefilet

1 dl Crème fraîche

0.5 dl Chilisaus

2 ss Sherry

2 ss Rødløk

Matprat.no

Ingredienser:

1 kg Lam

0.5 ts Pepper

0.5 ts Ingefær

1.5 ss Salt

0.5 krm Salpeter

1 ts Sukker

2.5 ts Gelatin

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også