Oppskrift på julegaver

Til dem som har alt

Dette gir du til dem som har alt.

KARDEMOMMESKORPER: Veldig gode å spise til te.
KARDEMOMMESKORPER: Veldig gode å spise til te. Foto: Foto: Linnea Press
Sist oppdatert

- Jeg aner ikke hva jeg skal gi dem til jul. De har jo alt!, sukker hun oppgitt.

Hørt det før?

Mitt forslag er å lage til et kjøkken-jule-verksted. Det smaker bedre og er morsommere enn å klippe i filt.

Ta gjerne med det beste ølet fra øltesten, den beste konjakken og kanskje en god konfektbit (her er konfekt-test-vinneren).

Kjeks og snop

De to første forslagene er å lage søtsaker som egner seg til å legge ned på glass. Biscotti er italienske kjeks som er enkle og morsomme og lage. Brente mandler kan du lage hjemme - men pass på så du ikke brenner deg.

Pålegg til julefrokostene

De du tenker har alt, har ikke hjemmelaget gravlaks. Det kan du gi dem! Å lage gravlaks krever ingen spesielle tallenter eller begavelser - bare fisk, salt og noen tørkede urter.

Sild er godt når du lager de selv. Prøv deg på denne rømmesilda - ta litt til deg selv - og gi bort resten.

En knært i pakke

Om du lager den morsomme blåbærdrammen, eller finner på noe annet å legge på spriten, så vil en som er glad i det sterke bli kjempeglad for denne presangen.

I tillegg finner du nedenfor oppskriften på en deilig appelsinmarmelade, knasende kardemummeskorper og en vanedannende rosin- og mandelsnacks. Pakk det inn lekkert og gi bort de mest smakfulle julegavene.

God jul!

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

 

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Colourbox (illustrasjonsfoto)

Sunn appelsinmarmelade

Denne lettvinte appelsinmarmeladen er god både som marmelade og til middagsmaten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Appelsin

600 g Sukker

6 dl Vann

Linnea Press

Kardemommeskorper

En kakeboks med tørre kaker er alltid bra å ha hjemme. Disse sprø kardemommeskorpene er lette å bake og holder lenge.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

100 g Smør

1 dl Sukker

1 ss Kardemomme

1 stk Egg

1 dl Matfløte

5 dl Mel

1 ts Bakepulver

Erik Hannemann

Mandel og rosinsnacks

ADVARSEL: Dette er snacks som er så god at du blir avhengi.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

100 g Mandler

1 dl Olje

100 g Rosiner

1 stk Sitron

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2010, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også