Oppskrift på indisk mat

Tre indiske favoritter

Alle klarer å lage dette.

Sist oppdatert

Påstand: Med indisk mat får du mest smak igjen for arbeidsinnsatsen.

Det er et vågalt postulat, men det fortjener uansett å prøve seg. For å underbygge påstanden, se for deg dette: Bland krydder, yoghurt, tomat, kokos og kylling og sett formen i ovnen. Arbeidsinnsats? Tja, skal vi si fem minutter? Det skulle være plenty med tid til å åpne bokser og blande.

Ovnen gjør resten av jobben for denne enkle varianten av tikka masala (oppskrift nedenfor).

Indisk mat=biryani

Den erkeklassiske indiske retten biryani er ikke like kjapp, men du får betalt rikelig i form av intense, spennende smaker. I denne retten finner du at friterte potetterninger stiller med sprøheten, kylling og yoghurt med substans og krydderiene med alle de smakstonene du vil ha i indisk mat.

Siden alt her foregår på komfyren er ovnen ledig. Det gir deg anledning til å lage de knallgode nanbrødene. For dem som ikke har prøv er det overraskende enkelt å lage.

Lindfrende yoghurt

Og dersom noen er engstelige for at maten blir for sterk, så lag en kul, liten, lindrende raita. Et godt bevart hemmelighet er nemlig at dersom du synes maten er for sterk, så gjør vann bare gjør vondt verre.

Melk, eller aller helst yoghurt, er løsningen. Og raita, yoghurt og mynteblandingen, er redningen. Eller, du kan lage mango lassi.

Indisk mat = vegetarmat

Den aller vanligste indiske maten er vegetarmat. Jeg tar derfor med en skikkelig arbeidshest, nemlig chana pindi.

Her er det kikerter som spiller hovedrollen flankert, selvsagt, av, et helt ensemble med krydder.

I oppskriften er det tørkede kikerter som brukes, men du kan bruke hermetiske som du slipper å vanne ut. Det blir ikke like godt, men fungerer finfint.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kylling

2 dl Yoghurt

2 ss Garam masala

3 ss Olje

3 fedd Hvitløk

1 bokser Tomat

1 dl Kokosmelk

2 stk Løk

Koriander

Salt og nykvernet pepper

Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

5 stk Poteter

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

0.5 ts Chilipulver

4 cm Ingefær

0.5 ts Gurkemeie

1 ts Kumin

3 stk Tomater

2 ss Yoghurt

0.5 ts Kardemomme

1 ts Kanel

1 stk Kylling

1 stk Løk

2 stk Nellikspiker

1 ts Kanel

2 cm Ingefær

1 klype Safran

1 ts Kardemomme

500 g Basmatiris

Vann

3 ss Kylling

Salt og pepper

Olje til pensling

Chana pindi - indiskkrydrede kikerter

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Kikerter

1 l Vann

1 stk Kardemomme, hel

3 cm Kanelstang

4 stk Nellikspiker

4 stk Pepperkorn

3 ss Solsikkeolje

1 stk Laurbærblad

1.5 ts Salt

1 ts Spisskum

1 ts Koriander, malt

1 ts Garam masala

2.5 ss Sitronsaft

2.5 ss Ghee

1.5 ts Granateple

Chili

2 ss Koriander

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også