Oppskrift på hjort

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus

Med Norges flotteste kjøtt i panna er det vanskelig å bomme.

Publisert Oppdatert

Hjortekjøtt er noe av det dyreste man får tak i. Heldigvis svarer prisen som oftest til forventningene. Indrefileten er det beste og når du har hjort indrefilet i panna har du det beste av det beste.

I denne oppskriften får du se hvordan du kan lage fløtegratinerte poteter med gyllen hvitløk og en enkel madeirasjy. Kos deg!

Erik Hannemann

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Hvitløksfedd

500 g Poteter

100 g Ost

2 dl Kremfløte

2 stk Persillerøtter

1 stk Sjalottløk

2 dl Madeira

2 ss Rognebærgelé

2 dl Viltbuljong

400 g Hjortefilet

4 skiver Bacon

1 stk Tomat

1 stk Gul paprika

1 dl Kremfløte, pisket

Smør til steking

Salt og pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag