Har du sett pene bilder av hjemmelaget is på pinne?

Vel, det har jeg også. Og så fikk jeg akutt lyst til å lage det.

Men, ispinner...? Hvor finner jeg det?

De er ikke å få kjøpt på super'n.

Dette var uansett en søndag. Så jeg hadde ikke anledning til å ta turen til en hobbybutikk. Løsningen var å kjøpe en saftis og bare la den smelte under varmt vann (jeg kan ikke fordra saftis...).

Løsningen for deg som har litt bedre tid er langt rimeligere og mer praktisk. Ispinneprisene på nettet er god lesing for en som vil lage egne ispinner. Et kjapt søk i butikker på nettet viser at du får 200 ispinner for KR 37,50 - og det kan sikkert fåes enda billigere.

Men, problemene stoppet ikke der. For, jeg hadde heller ingen form å fryse dem inn i heller!

Men, nå skulle jeg ha pinneis. Og den beste måten syntes å være et pappkrus.

Og da ble det sånn.

En pappkrus ble pakket med iskrem (som ikke var for hard) og ispinnen ble stukket inn. Etter litt tid i fryseren hadde jeg endelig en pinneis!

Moralen i historien om ispinnen er: Du trenger selvsagt ikke ispinne.

Du kan spise isen fra en skål, slik som vanlige folk.

Men, da ville det selvsagt ikke vært det samme. Eller?

Og jeg kan høre at noen tenker: Kjøp deg et sånn sett med former og pinner!

 

OK - jeg skal tenke på det.

 

Oppskrifter på is

Når sola skinner begynner jeg, som nordmenn flest, å tenke på is. En måte å få tiden til å gå på en sykkeltur (for eksempel) er å klekke ut nye iskremoppskrifter.

 

På våren synes jeg det er opplagt at jordbæris er en vinner.

Siden jeg er en uhelbredelig sjokoladefantast har jeg også en oppskrift på en mørk, mørk, mørk sjokoladeiskrem som jeg aldri blir lei.

En av mine absolutte favoritter er isem med karamell og pinjekjerner - den er faktisk helt overlegen!

 

Jeg legger ved flere oppskrifter her. Det er bare å forsyne seg!

 

Clotilde Dusoulier

Iskrem med kokos

Ingredienser:

65 g kokosmasse

2 bokser kokosmelk

2 ss rom

2 ts vaniljeekstrakt

150 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Kanelis med bringebær

Blandingen av kanel, creme fraiche og kremost i denne isen, gir deg den beste isen!

Til 8 porsjoner:

1 stk vaniljestang

200 g kremost naturell

150 g crème fraîche

225 g melis

0,5 stk sitron, saften av den

1,5 ts kanel, malt

3 dl kremfløte

200 g bringebær

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Semifreddo

Denne desserten er halvfrossen. Og helgod!

Ingredienser:

Nøtter

150 g nøtt er, gjerne en blanding av hasselnøtter, pistasjnøtter og flere

200 g sukker

solsikkeolje, eller annen nøytral olje til pensling

Semifreddo

1 stk vaniljestang

4 stk eggeplomme

4 ss sukker

4 stk eggehvite

0,5 ts salt

3 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Iskrem med karamell og pinjekjerner

Dette er antagelig en av verdens beste oppskrifter på iskrem.

Ingredienser:

Iskrem

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Saus

100 g sukker, vanlig eller brunt

3 dl kremfløte

40 g smør, gjerne usaltet

50 g pinjekjerner

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Sjokolade- og yoghurtiskrem

Dette er Clotide Dusoulliers oppskrift på yoghurtiskrem med sjokoladesmak.

Ingredienser:

100 g sjokolade, mørk

100 g crème fraîche

300 g yoghurt, helst gresk

120 g sukker, brunt

2 ss kakao pulver av god kvalitet

1 klype havsalt

1 knivsodd vaniljeessens (eller frøene fra en halv vaniljestang)

Høyde (px): Bredde (px):

Øl-iskrem

At øl og is kan smake så godt er et lite under.

Ingredienser:

2,5 dl fløte

2,5 dl mørkt øl, porter eller bokkøl

100 g brunt sukker

5 stk eggeplomme

pistasjenøtter

rugbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Christopher Sjuve

Mørk sjokoladeis

Det gjelder å bruke nok sjokolade...

Til 2 porsjoner:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

250 g sjokolade, mørk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Krokan/karamell

2 dl sukker

1 ss smør

2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!