Oppskrift på gulrotbrød

Slik lager du gulrotbrød

Norges bakedronning viser deg hvordan de blir perfekte.

Publisert Oppdatert

I denne videoen viser Marit Røttingsnes Westlie deg hvordan du lager perfekte gulrotbrød.

Om du har lyst til å lage dette brødet, så ta en kikk på ingredienslista nedenfor. Marit bruker en god del forskjellige korn, frø og meltyper.

Vi på klikk lager stadig nye bakesaker. Vi passer på å samle dem på ett sted. Her kan du finne en god samling.

Dersom du har mer lyst på gulrotkake har vi er super oppskrift du finner her.

Det finnes også andre godsaker å bake, for eksempel biscotti, krydderbrød eller de fantastiske kakene til Clotilde som ingen klarer å stoppe å spise? De heter canelés.

Brød med kesam og gulrot

Dette er Marit Røttingsnes Westlies nydelige oppskrift på gulrotbrød. Fordi det er både kesam og gulrot i brødet, blir det veldig saftig og godt. Det tåler derfor godt å bli fryst og opptint igjen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

10 g Gjær

2 dl Vann

300 g Hvetemel

1 ss Olje

1 ts Salt

3 dl Vann

100 g Korn

100 g Solsikkekjerner

100 g Linfrø

100 g Sesamfrø

8 dl Melk

25 g Gjær

1.25 kg Hvetemel

100 g Hvete, sammalt og grov

100 g Sammalt hvete, fin

100 g Rug, grov og sammalt

1 porsjon ........

2 dl Gulrot

3 dl Kesam

1 ss Sirup, lys

2 ts Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning