Oppskrift på grillspyd med lam og timian

Clotildes nydelige grillspyd

Slik lager du Clotildes lammegrillspyd med timian.

Foto: Foto: Clotilde Dusoulier

Publisert Oppdatert

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Det er pussig hvor mye mer komfortabel jeg er med grønnsaker enn kjøtt. Grønnsaker er kjente og kjære, trygge og enkle å jobbe med. Jeg går aldri tom for ideer om hva jeg kan gjøre med dem.

Jeg vet hvordan jeg skal velge dem, hvordan de skal føles når jeg tar på dem, hvor lenge de holder seg og hvordan de reagerer på ulike tilberedinger og krydderier.

Må stole på merkelappene

Kjøtt, derimot, er en mystisk greie. Ulike raser, ulike stykkingsdeler, ulike grader av kvalitet, mørhet og fetthinnhold, ulike metoder for salting, speking, steking, ovnsbaking, grilling - og hos slakteren må jeg som oftest stole på de små merkelappene for å forstå hva slags kjøtt som kommer fra hvilket dyr.

Men, ikke misforstå. Jeg elsker kjøtt. Faktisk bestiller jeg sjelden noe annet når jeg er på restaurant. Jeg må virkelig ta meg sammen for å lage det selv litt oftere når jeg er hjemme.

Grillspyd

Jeg sto i kø hos slakteren her om dagen og lurte på hva jeg skulle kjøpe som så lekkert og interessant ut. Da fikk jeg fikk øye på grillspydene med lammekjøtt. Det var fint i fargene og delikat.

Jeg ble fristet, men så tenkte jeg; hva er gøy med ferdiglagede grillspyd? Siden jeg hadde tomater, løk og paprika hjemme, bestemte jeg meg for å lage mine egne lammegrillspyd med timian.

Å træ bitene på spydet er like moro som å lage perlekjeder, bare at du kan spise de møre, smakfulle, karamelliserte kjøttet etterpå - en mye bedre belønning for innsatsen, spør du meg.

Her er oppskriften!

Clotilde Dusoulier

Grillspyd med lam og timian

Her er Clotilde Dusouliers nydelige grillspyd av lam med timian.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Lammekjøtt uten ben

1 stk Gul løk

2 stk Tomater

1 stk Paprika, rød

Timian, tørket

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning