Oppskrift på grillet asparges med reker og sennepsmajones

Feir sommeren med norske reker og asparges!

Akkurat nå er det perfekt å nyte reker og asparges i skjønn forening!

OPPSKRIFT PÅ GRILLEDE ASPARGES MED NORSKE REKER OG SENNEPSMAJONES: Feir sommeren med reker og asparges!
OPPSKRIFT PÅ GRILLEDE ASPARGES MED NORSKE REKER OG SENNEPSMAJONES: Feir sommeren med reker og asparges! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Sist oppdatert

Jeg vet at rekene egentlig smaker best på vinteren, men det forhindrer meg absolutt ikke i å nyte dem i det fulle nå på sommeren også.

Det er jo nå jeg kan sitte på terrassen en varm kveld og nyte dem sammen med norske asparges og god vin i glasset! Er herlig kombinasjon!

Så lett lager du din egen majones

Til rekene og aspargesene lager jeg en sennepsmajones. Vanskelig å lage majones, tenker du? Nope, sier jeg! Det å lage sin egen majones, er veldig enkelt! Spesielt dersom du har en food processor eller stavmikser.

Det er én eneste ting du må passe på, og det er å spe inn oljen du bruker forsiktig i starten. Følg oppskriften under og du er garantert suksess!

En dillsaus vil også funke fortreffelig sammen med rekene og aspargesen.

Når vi først er inne på sesongens asparges, passer det godt å tipse om noen gode aspargesoppskrifter også. Tom Victor Gausdals aspargesoppskrift med ristede mandler eller kokt kveite med asparges og hollandaisesaus er to store høydepunkter.

Og vil du ha litt variasjon med rekene, lager du fest med denne paien!

God sommerfeiring!

Marit Røttingsnes Westlie

Grillede asparges med reker og sennepsmajones

Feir sommeren med grillede asparges og reker!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

60 stk Reker

16 stk Asparges

1 ss Olivenolje

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

8 stk Salatblader

1 fedd Hvitløk

2 stk Eggeplomme

2 ts Sennep, grov

2 ts Eddik

1.5 dl Solsikkeolje

0.25 ts Salt

Denne saken ble første gang publisert 20/07 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også