Oppskrift på gresskarsuppe

Slik lager du gresskarsuppe

Ikke vær redd. Det er ikke skummelt å lage gresskarsuppe.

Gresskarsuppe er ikke skummelt.

Gresskarsuppe er ikke skummelt. Foto: Christopher Sjuve

Publisert Oppdatert

Å lage suppe av gresskar er ikke vanskelig. Det som er utfordringen er å få den forvokste grønnsaken hjem.

Klarer du dét er mye gjort. Den som skal lage gresskarsuppe behøver ikke frykte.

Les også: Gryterettene som redder hverdagen

Les også: Ti raske og morsomme middager

Det enkleste formen for gresskarsuppe lager du vet å koke gresskar og kjøre det glatt med en stavmikser. Man trenger i og for seg ikke gjøre den obligatoriske Halloween-suppen til noe mer.Problemet er at gresskarsuppa på den måten blir like kjedelig som å høre ringeklokka 139 ganger på én kveld.

Så derfor foreslår jeg at vi spanderer på litt løk, en knus hvitløkfedd, litt kyllingbuljong og rømme.

Det finnes mange muligheter for å gjøre gresskarsuppe mer, eh, spennende. Her er noen forslag:

1. En ide er å bruke ristede pinjekjerner eller valnøtter. De kan brukes til å pynte suppa på toppen

2. En annen mulighet er å bruke sprøstekt bacon (les her om hvordan du steker det sprøtt) og noen krutonger.

3. Ellers er det flere krydder som passer bra. Ingefær, timian og chili nevnes ofte.

4. Servér den med krabbekjøtt - det passer supergodt i gresskarsuppe!

Gresskarsuppe er nydelig sammen med krabbe.

Gresskarsuppe er nydelig sammen med krabbe. Foto: Foto: Christopher Sjuve

Har du flere forslag til hvordan gresskarsuppa blir god? Bruk kommentarfeltet nedenfor! Gode forslag blir alltid satt pris på. De beste får til og med en kokebok!

Her finner du 5000 oppskrifter du kan kose deg med

Erik Hannemann

Gresskarsuppe

Det er ikke skummelt med gresskarsuppe.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Gresskar

1 stk Løk

1 fedd Hvitløk

1 l Vann

2 dl Fløte

3 ss Kyllingbuljong

Olje til pensling

1 stk Potet, kokt

2 ss Rømme

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning