Det å lage til et hyggelig selskap begynner gjerne før middagen. Det begynner med snacksen.

Det er ikke bare hjemme det funker sånn. I boka White Slave av den britiske kokken Marco Pierre White forteller han om et møte med de sagnomsuste Michelinagentene. De fortalte rett ut at han måtte servere bedre kaffe og, ikke minst, bli bedre på amuse-gueule (som like gjerne kalles amuse-bouche).

Som han skriver, en måned senere hadde han de beste amuse-gueules i London og den beste kaffen penger kan kjøpe.

På fine restauranter er det amuse gueule som kommer før det egentlige måltidet begynner. De bestilles aldri, de bare kommer som en ouverture og skal gi deg noen forventninger og en idé om kjøkkenets filosofi.

Forretten alle liker

Og i denne videoen lager jeg snacksen som alle digger. Ja, jeg kaller det forrett, men den er i realiteten bare en munnfull.

Det føles nesten litt overkill å lage video. Så enkelt er det å lage denne foretten. Men, fordi den er så god, ville jeg være overtydelig. Nå håper jeg bare noen lar seg friste. Tanken er simpelthen å blande frisk melon, fetaost, pinjekjerner og litt balsamicoeddik.

Forrett med melon og mynte

Jeg tar med to til i samme slengen. Den første er en munnfull melon, mynte og agurk. Det er friskt og appetittvekkende og kan serveres sammen med litt musserende.

Den andre skiller seg fra de andre fordi den lages som en enkel pizza (med klassisk bunn), er varm og litt mer fyldig. Likevel er det ikke nok til å kvalifisere som en forrett. Ostebrødet skal bare serveres i små biter slik at man ikke blir for mett.

Alle oppskriftene finner du nedenfor!

Erik Hannemann

Forrett med fetaost

Det er langt mellom så enkle foretter som smaker så godt.

Til 2 porsjoner:

8 stk terninger av fetaost

1 skiver melon

1 ss balsamicosirup

2 ss pinjekjerner

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Friske melonbiter med mynte

En enkel snacks med melon og agurk.

Ingredienser:

0,5 stk vannmelon

0,5 stk agurk

mynteblader

2 ss balsamicosirup

Høyde (px): Bredde (px):

Ostebrød

Dette er en knakende god forrett eller snacks.

Til 1 porsjon:

4 dl hvetemel

1,5 dl vann

0,5 pk tørrgjær

1 ts salt

3 ss olivenolje

120 g ost som egner seg til smelting

salt, olje og tørket rosmarin

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!