Oppskrift på fiskepinner

Kul fiskemiddag på ti minutter

Sjekk oppskriften på hjemmelagde fiskepinner.

FISKEPINNER: Dette er ingrediensene du trenger for at det skal bli morsomt med fiskepinner
FISKEPINNER: Dette er ingrediensene du trenger for at det skal bli morsomt med fiskepinner Foto: Håvard Egge
Sist oppdatert
REMULADE: Fiskepinner digger remulade
REMULADE: Fiskepinner digger remulade Foto: Håvard Egge

Fiskepinner kan være så mye mer enn kamuflasje for å lure i barna fisk.

Å lage dem fra bunnen er dessuten så kjapt og lett at det er få argumenter for å kjøpe de som ligger i frysedisken.

Ta gjerne barna med når du skal lage dem. Dette er antakelig en av de beste måtene du kan introdusere dem for fersk fisk.

Velger du likevel å sverge til den frosne sorten så har vi testet hvilke av dem som inneholder mest fisk her.

Kjøp den beste fisken

Jeg pleier å spørre fiskehandleren min om hvilken fisk som har best kvalitet den dagen jeg handler, og velger som regel laks, torsk eller sei når jeg skal lage fiskepinner.

I tillegg til å jobbe med fersk fisk, får du og barna selv bestemme hva slags smaker dere vil ha i fiskepinnene.

Gjør som Trond Moi og mariner fisken i lime og worchestershiresaus eller lag min oppskrift med sennep og bladpersille.

En helt enkel dobbelpanering uten noe mer fuzz er naturligvis også et godt alternativ.

Synes du dobbelpanering høres vanskelig ut? Det er det altså ikke.

Å dobbelpanere er kort og godt å dype fisken i mel, så egg, og til sist i brødkrumme/smuler. En fin oppgave for de minste i familien.

Fiskepinnene steker jeg helst i klaret smør (det lages ved å smelte smør, og så kun beholde det klarede smøret - kast det hvite grumset).

Noen få minutter i panna er alt som trengs, så det er godt med tid til å lage denne sausen som jo fiskepinnene må ha.

Les også:

Dette trikset gjør eplekaka super

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Slik får du en fiskespiser

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2010, og sist oppdatert 27/06 2017.

Les også