Fiskepinner er barnefamilienes megahit. Og det kan jeg forstå. Jeg liker fiskepinner godt - så lenge jeg lager dem selv.

Som regel møter man disse fiskepinnene i frossen, trist tilstand. Når man først har laget fiskepinner selv, av fisk!, er det vanskelig å gå tilbake til den dypfryste varianten.

Selv om fiskepinner gjerne er forbeholdt barnefamilier, ser jeg ikke noen grunn til ikke å spise det selv om det ikke er barn rundt bordet.

Trenger du argumenter for å lage dem selv? Du vil kanskje vite at vinneren i Foreldre & Barns test av fiskepinner inneholdt 64 prosent fisk? Så kan man bare lure på hva de andre 36 prosentene er. Det slipper man å tenke på når du lager maten selv.

Enkelt å lage fiskepinner

Jeg bruker fiskefilet, gjerne laks eller torsk. Det er heller ikke noe i veien for å bruke annen fisk. Husk bare at det er lettere å lage fiskepinner av fileter med litt størrelse (det er vrient med små fisker).

Teknikken er veldig enkel. Du trenger tre skåler:

  • En skål med mel
  • En skål med piskede egg
  • En skål med griljermel (også kalt brødrasp eller brødkrum - kjøpes gjerne ferdig)

Og dansen går slik: Dypp fiskebitene først i mel, så i piskede egg og til slutt i griljermel. Jeg liker å bruke et par gafler til denne operasjonen siden alt har en tendens til å klistre seg til fingrene mine.

Nå er de klare til å stekes. Ikke bruk for høy varme. Da blir fisken tørr og paneringen svidd. Ikke stek for mange av gangen, da blir det vanskelig å håndtere dem i stekepanna. Og: Endelig fikk jeg bruk for den store matpinsetten jeg kjøpte for mange år siden. Den er nemlig kjekk å bruke når du skal snu dem.

Tips om fiskepinner

Dersom du skal lage mange fiskepinner og redd for at de du stekte først blir kalde, kan du holde dem varme i stekeovnen. Sett den på omtrent 80-100 grader.

Nå som du beherske denne teknikken kan du prøve på noe mer avansert. Hva med å fylle "fiskepinnene", for eksempel.

Hva serverer du til fiskepinner?

Normen om å servere remulade til fiskepinner så sterk at jeg tør ikke annet. Når det er sagt så er denne ertepureen et supert alternativ.

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Til 2 porsjoner:

300 g laksefilet, eller annen fisk

2 stk egg

3 ss hvetemel

5 ss brødrasp

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!