Oppskrift på fiskekaker

Tips til fiskekakene

Middagen din smaker bedre med disse triksene.

Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter.

Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter. Foto: Metro Branding

Publisert Oppdatert

Gode fiskekaker er en flott måte å redde en tirsdag på. Fiskekakene har kanskje ikke den aller høyeste aktelse i landets gourmetklubber. Men, så er det heller ikke dem vi lager mat til på tirsdager.

For alle som skal lage fiskekaker for første gang: Gled dere!

Det er mye enklere enn du tør å tenke på!

Hvordan lager man fiskekaker?

Fiskefarsen lages i en kjøkkenmaskin. I sin enkleste form kjøres beinfri fisk sammen med salt og potetmel. Da henger farsen sammen og blir enkel å forme. I tillegg er det vanlig å spe med melk (og/eller fløte) for å gjøre dem saftigere. Egg brukes også som bindemiddel, men det trengs strengt tatt ikke.

 

Tips:

  • Bruk fersk fisk (frossen binder ikke så godt)
  • Bruk kalde ingredienser
  • Bruk salt (eller litt salt fisk) så bindes fiskefarsen godt
  • Potetmel er også viktig for å binde fisken godt
  • Spe litt med melk så blir fiskekakene saftige
  • Bruk gjerne noen biter av røkt fisk, gjerne røkt makrell
  • Du kan også lage én stor fiskekake (oppskrift nedenfor).

 

Hva slags fisk i fiskekakene?

Du kan lage fiskekaker av veldig mange fiskeslag. Det vanligste er torsk og laks. Fiskekakene kan enten lages av en eller flere fiskeslag. Laks og torsk i en 50/50 blanding er helt ok. Sei er billig og egner seg utmerket.

 

Få fiskekakene til å smake godt

Vanlige krydder i fiskekaker er:

  • Pepper
  • Cayenne
  • Gressløk

Andre krydderier som egner seg:

  • Dill
  • Anis
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Sitron(skall)
  • Soyasaus

 

Her er en video som viser denne prosessen (Artikkelen fortsetter under videoen):

Fiskekaker

 

 

Kule måter å servere fiskekaker på

Så kommer vi til hvordan fiskekakene skal serveres!

  • Om du tenker på dem som en hamburger er det ganske greit - og se om du vil lage hamburgerbrødene selv!
  • En av mine favoritter er å lage en kjapp coleslaw - med fiskekaker i hamburgerbrød.
  • Potetmos er en av de vanligste serveringskompanjongene. I så fall: Lag den med sellerirot.
  • Erter: Stek en hakket løk i smør, ha i erter, mos og vend inn litt kremost. Veldig godt til fiskekaker.
  • Revne gulrøtter og epler med litt eplesaft.
  • Guacamole passer godt til fiskekaker.
  • Remulade er nydelig til hjemmelagde fiskekaker
  • For å blidgjøre unga: Det er ingenting i veien for å late som man spiser "fajitas" om du deler opp fiskekakene
  • Om du har lyst: Server dem med et posjert egg på toppen!

 

 

Erik Hannemann

Gigantisk fiskekake

Når du ikke vil lage mange fiskekaker så lager du denne. Ja, det holder med en fiskekake.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Torskefilet

150 g Røkelaks

2 stk Egg

Smør

Estragon

1 fedd Hvitløk

100 g Erter

500 g Poteter

1 ss Hvetemel

Sildekaker (fiskekaker)

Dette er Geir Skeie som verdensmester i kokekunst i 2009 sin oppskrift på sildekaker.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Sild

3 stk Egg

3 dl Helmelk

18 g Salt

Pepper

2 stk Løk

100 g Smør

Salt

1 stk Kål

3 ss Smør

1 ts Salt

0.5 dl Vann

2 dl Rømme

1 kg Potet, kokt

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 stk Rødløk

1 fedd Hvitløk

5 kvist Persille

25 g Smør

1 dl Melk

600 g Seifilet

1.5 ts Salt

1 ss Olivenolje

2 fedd Hvitløk

2 stk Eggeplomme

2 dl Solsikkeolje

1 ss Sitronsaft

Salt og pepper

4 stk Hamburgerbrød

Salatblader

Tomat

Lisa Westgaard

Grove fiskekaker

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Seifilet

0.5 ts Salt

1 ss Potetmel

1 dl Melk

0.25 ts Hvit pepper

2 ss Purre

2 ss Finhakket løk

1 stk Egg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning