DAGENS MIDDAGSTIPS:

Oppskrift på fårikål

Nitimens lyttere kåret fårikål til Norges nasjonalrett på 1970-tallet. I 1997 utropte Opplysningskontoret for kjøtt den siste torsdagen i september til fårikålens offisielle festdag.

FÅRIKÅL: Nå har du sjansen til å lage Norges nasjonalrett.
FÅRIKÅL: Nå har du sjansen til å lage Norges nasjonalrett. Foto: Foto: Astrid Hals/matprat.no
Sist oppdatert

Ingredienser:

(4 porsjoner)

1 ½ kg fårikålkjøtt

1 ½ kg hodekål

4 ts hel pepper

2 ts salt

3 dl vann

Fremgangsmåte:

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder.

3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet). Ca. 2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener.

Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Her er også en oppskrift på fårikål

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også