Det er ikke så mye som skal til. Ofte er det bare to ting som må blandes (tenk, som alltid, gin 'n tonic).

To ingredienser

For en stund siden lage jeg en samling av syv sauser med bare to ingredienser. Det var veldig populært. Så nå kommer jeg med én til.

Den krever litt innsats i form av ren håndstyrke. For denne sausen blir ikke saus uten skikkelig pisking. Det hederlige arbeidet blir kronet med god saus.

Sennep og solsikkeolje er alt som skal til. For at blandingen skal lykkes, for at de i det hele tatt skal komme sammen, må de ha lik temperatur. Hvordan? Sett det på kjøkkenbenken en god stund før du begynner.

Klarer du denne, klarer du mer

Klarer du å lage denne sausen, klarer du å lage majones og den supre aiolien (som jeg lager nesten hver helg). Teknikken er den samme og du trenger visp og bolle.

Ha sennepen i bollen og begynne med bare noen dråper olje. Når oljen er pisken inn, har du i litt til. Og sånn fortsetter det.

Denne sausen kalles "remulade" av noen, men det er i beste fall en forenkling. Du kan ha i litt hakket sylteagurk, kapers, hakket, kokt egg og noen urter, så nærmer du deg.

Sausen passer glimrende til fisk.

Har du lyst til å lære flere sauser? Da finner du sauseskolen vår her!

Lykke til!

 

Les også:

Ti middager på ti minutter

De beste, billige rødvinene

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Saus remulade med to ingredienser

Så enkelt kan det være å lage en saus.

Ingredienser:

1 ss sennep

1 dl solsikkeolje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!