Oppskrift på dumplings

Slik lager du dumplings

Dumplings er enkelt med denneoppskriften.

Sist oppdatert

Dumplings klinger ikke godt på norsk. Men, det gjør ikke melboller heller.

For melboller? Nei, ærlig talt. Her trengs det seriøs re-branding (som jo heller ikke er et spesielt godt norsk uttrykk).

Dumplings lyder heller ikke som noe du skal spise, synes jeg. Deigballer, er det bedre?

Neppe.

Så, dersom vi skal inspirere noen til å lage denne herligheten så har vi et problem. Jeg har dog måtte innse at jeg i mellomtiden må kalle det dumplings.

Når det gjelder variasjon på dumplings kan det se ut som menneskeheten var samlet til gruppearbeid i en imaginær, internasjonal O-fags time hvor oppgaven lød:

Bruk fantasien og skap så mange dumplingsvarianter som mulig. Hent inspirasjon fra hele kloden.

En dumpling er ikke en dumpling. Strengt tatt er det eneste som skal til for å oppfylle definisjonskravet at det er en deig som enten kokes, dampes, stekes, friteres eller bakes. Den kan være søt eller salt, med eller uten fyll og fyllet kan også blandes inn i selve deigen.

En vid definisjon vil også inkludere norsk komle og italiensk gnocchi.

Rachel Khoos oppskrift

Nå er det Rachel Khoo som får æren av å vise fram sin versjon av dumplings. For å friske opp, det var hun som ga oss den kule sjokoladekaka med ballongteknikken, sin bestemors spatzle og de franske tertene.

Dette klippet er hentet fra programmet som går på BBCLifestyle tirsdag klokken 18.10. I samme program får du også se Rachel utforske Londons hang til Østens mat, en introduksjon til Dim Sum og en flott malaysisk dessert.

 

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Denne saken ble første gang publisert 18/02 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også