Oppskrift på dillsaus

Slik lager du dillsaus

Kun tre ingredienser.

OPPSKRIFT PÅ DILLSAUS: Dillsaus er enkelt å lage - her er oppskriften.  OPPSKRIFT PÅ DILLSAUS: Dillsaus kan brukes til fisk og all verdens grønnsaker.
OPPSKRIFT PÅ DILLSAUS: Dillsaus er enkelt å lage - her er oppskriften. OPPSKRIFT PÅ DILLSAUS: Dillsaus kan brukes til fisk og all verdens grønnsaker. Foto: FOTO: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Det begynte med en voldsom og vedvarende lyst på dill. Jeg hadde dill i potetsalaten, på bakt flyndre, på laks og til slutt som en dipp, eller saus, til grønnsakene.

Kort sagt, jeg hadde dilla.

Kanskje var det etter en tur til Sverige det begynte? Der er det kul umulig å selge noe som helst uten dill. Og når svenske kokker kommer til Frankrike skjønner de ingenting - for der kan de ikke fordra den livlige urten, i alle fall om man skal tro Hellstrøm som fortalte meg dette en gang under forberedelsene til Bocuse D'or.

I motsettning til franskmenn digger jeg dill. Og jeg liker poterer bedre med dill enn uten.

Dillsaus - flere muligheter

Man kan lage en enkel hvit saus (bechamel) og blande inn masse dill. Man kunne også tenke seg bearnaise-variant hvor estragon byttes med dill.

Men, det blir for mye dill, tenker jeg (beklager, for fristende...).

Denne dillsausen lager du på et par minutter. Ofte skal det ikke mye til - se bare på disse syv sausene med to ingrediener.

Oppskriften du finner nedenfor lages etter samme prinsipp: Bland sammen to (tre) ting, og vips så har du en fin saus.

Hva bruker du dillsaus til?

Dillsausen kan brukes til fisk og all verdens grønnsaker. I grunn kunne denne sausen like gjerne kalles en dipp.

Her er noen oppskrifter du kan prøve:

Italiensk grønnsaksfat

Posjert laks

Bakt flyndre

Lekker laks

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Dillsaus

Her er oppskriften på en superenkel dillsaus.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 ss Rømme

4 ss Majones

1 kvast Dill

Salt og nykvernet pepper

Denne saken ble første gang publisert 02/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også