Oppskrift på cannelloni

Hjemmelagde cannelloni

Italiensk mat på sitt beste. Sjekk denne cannellonien!

Sist oppdatert

- Wow, har du laget cannelloni?!

Ja, sånn vil det høres ut om du klarer å lage denne pastaen selv. Om du vil imponere noen med mat, da er cannelloni definitivt en kandidat.

Først: Hva er cannelloni?

Det betyr noe sånt som "store strå". Det er altså ikke penne, som er tynne rør, men store, hule pastarør.

Du lager pasta selv

Og cannelloni lager du altså selv, med to ingredienser; egg og mel.

Siden jeg er i det italienske hjørnet om dagen har jeg hentet fram pastamaskinen. Etter et lengre ferieopphold i boden var det godt å komme opp i lyset igjen. Nå har valsa fått den hedersplassen den fortjener, nemlig på kjøkkenbenken.

Og til alle som har en pastamaskin stuet bort: Hent den fram fra kjøkkenmaskingravplassens forgård!

Jeg tror det begynte med denne videoen som viser (og minte meg om) hvor enkelt det er å lage pasta selv. Du får sikkert høre at det årevis med erfaring å lage skikkelig pasta og at du helst skal være (eller ha) en italiensk bestemor.

Tullball.

Det tok meg ikke mange minuttene å klaske pastadeigen sammen. Og dersom du husker å ha litt mel for hånden og ha litt på deigen mens du valser den i pastamaskinen, ja, så går dette som fot i hose.

Ikke vanskelig å bruke pastamaskin

Du trenger tre egg til tre hundre gram pasta. Slik gjør du: Ha melet på benken og form det til en utbrent vulkan. Ha i litt olje og knekk eggene i krateret og pisk eggene med en gaffel. Etter hvert bruker du fingrene og pisker inn mer og mer mel. Når deigen er fin og hel, pakk den i plast og sett den i kjøleskapet i noen minutter så blir den lettere å håndtere.

Når får du i gang pastamaskinen. Kjevle pastaen litt først, akkurat så tynn at du klarer å valse den på pastamaskinens bredeste innstilling. Kjør den der tre, fire ganger og så begynner du å kneppe ett hakk tynnere for hver gang - og så lager du den så tynn du tør. Jeg liker å drysse på litt mel på pastaen så den ikke kleber seg.

Legg den tynne pastaen på benken og del den i ruter. Legg på fyll og rull sammen.

Men, hva nå?

Du kan jo ikke slippe dette ned i kokende vann. Da blir det bare søl.

Men, pastaen er ikke kokt - så hva gjør vi?

Det enkleste er å legge pastarullene i en ildfast form, dekke med tomatsaus og la ovnen gjøre resten av jobben.

Selv tenkte jeg at tomatsausen ville ta litt for mye oppmerksomhet. Derfor lot jeg den dekke bare halvveis opp. Da er det viktig å snu rullene en gang underveis, slik at begge sidene blir kokt.

Hva fyller du cannelloni med?

Fyllet, ja! Hva skal du fylle cannelloni med?

Det er ingen grenser for hva du kan fylle med. En av de mest klassiske blandingene er dog spinat og ricotta. Og det er det du finner i denne oppskriften.

Alt du trenger for å lage cannellonifyllet finner du nedenfor.

Lykke til med pastalagingen!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Hjemmelagde cannelloni

Hjemmelagde cannelonni som du baker i ovnen. Du har ikke smakt maken!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 stk Egg

300 g Hvetemel

3 ss Olivenolje

6 ss Ricotta

300 g Spinat, frisk

1 knivsodd Muskat

30 g Parmesan

1 ss Smør

10 skiver Parmaskinke

Ost

Urter, friske

1 bokser Tomat

1 stk Løk

1 fedd Hvitløk

Denne saken ble første gang publisert 21/06 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også