Oppskrift på brød med tyttebær

Brød med tyttebær

Dette brødet fullt av antioksidanter .

Bak et brød med blåbær, bjørnebær og tyttebær. Bærene beskytter mot urinveisinfeksjon og kreft og bedrer synet.

Bak et brød med blåbær, bjørnebær og tyttebær. Bærene beskytter mot urinveisinfeksjon og kreft og bedrer synet. Foto: Foto: melk.no

Publisert Oppdatert

Har du tyttebær i frysa?

Tenkte det.

Det vanligste er å lage syltetøy eller rørte bær som vi bruker som tilbehør til middagen. Og det er fint og bra for helse-Norge at vi har innebygde tyttebærtradisjoner.

Men tyttebær kan brukes til andre ting også. For eksempel i brød!

Les også: 9 deilige brødoppskrifter

Les også: Slik lager du perfekt risotto

Les også: Koker du pastaen riktig?

Hjemmets faste matskribent Kristin Jøtun gir deg denne oppskriften (se nedenfor) på tyttebærbrød. i tyttebær finnes det en masse antioksidanter, riktignok litt mindre enn blåbær, men fortsatt mye mer enn i annen frukt.

Lykke til!

Brød med bær

Rosiner, bær og hvetekli gjør dette brødet utrolig saftig.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6.5 dl Vann

2 dl Korn

1 dl Rosiner

200 g Smør

2.5 dl Melk

100 g Gjær

1 dl Havrekli

2 dl Blåbær

1 ss Salt

2.5 l Hvetemel

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag