På restauranter serverer de nesten alltid brød til. Det er selvsagt en billig garanti for at du blir mett, men det er også noe som garantert alle liker. Flere grunner: man tilfredstiller de akutt sultne, med brødet får du opp den gode sausen, brødet (om det bakes der) skaper en av verdens beste dufter i lokalet.

To perfekte brødtyper

Det er særlig to brødtyper jeg gjerne serverer med med maten. Det er focaccia og nanbrød.

Focaccia er et veldig bondsk, lettlaget, italiensk brød. Man blander sammen ingrediensene og legger deigen i en stor form. Det er også en finfin måte å kvitte seg med oliven, hvitløk, skinkerester etc du måtte ha til overs. Her er det bare å bake dem inn i brødet og gi dem nytt liv.

Focaccia passer perfekt til alle italienske pastaretter - særlig de med skikkelig god tomatsaus.

Nanbrødet

Nanbrødet er også lett å lage. Det skal bare ca fem minutter (se oppskriften nedenfor) å steke i ovnen. Da er det lett å servere rykende ferskt brød til maten.

Nanbrød er selvskrevent til indisk mat, særlig denne smaksbomben.

Brødoppskriftene finner du nedenfor. Kos deg!

 

Les også:

De beste, billige rødvinene

Dette trikset gjør eplekaka super

Suveren meksikansk helgemat

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Nanbrød

Her er den lettvinte oppskriften på nanbrød.

Ingredienser:

500 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

1 ss sukker

0,5 pk tørrgjær

3 dl yoghurt naturell

4 ss olje

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Focaccia

Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.

Ingredienser:

600 g hvetemel

3 dl vann

3 ss olje

1 ts salt pluss flaksalt til å strø på toppen

2 stilk rosmarin

2 ts tørrgjær

15 stk oliven, sorte

2 fedd hvitløk

10 stk soltørkede tomater

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!