Oppskrift på brød
Brød til maten
Nanbrød og focaccia gjør maten din bedre.
På restauranter serverer de nesten alltid brød til. Det er selvsagt en billig garanti for at du blir mett, men det er også noe som garantert alle liker. Flere grunner: man tilfredstiller de akutt sultne, med brødet får du opp den gode sausen, brødet (om det bakes der) skaper en av verdens beste dufter i lokalet.
To perfekte brødtyper
Det er særlig to brødtyper jeg gjerne serverer med med maten. Det er focaccia og nanbrød.
Focaccia er et veldig bondsk, lettlaget, italiensk brød. Man blander sammen ingrediensene og legger deigen i en stor form. Det er også en finfin måte å kvitte seg med oliven, hvitløk, skinkerester etc du måtte ha til overs. Her er det bare å bake dem inn i brødet og gi dem nytt liv.
Focaccia passer perfekt til alle italienske pastaretter - særlig de med skikkelig god tomatsaus.
Nanbrødet
Nanbrødet er også lett å lage. Det skal bare ca fem minutter (se oppskriften nedenfor) å steke i ovnen. Da er det lett å servere rykende ferskt brød til maten.
Nanbrød er selvskrevent til indisk mat, særlig denne smaksbomben.
Brødoppskriftene finner du nedenfor. Kos deg!
Les også:
Dette trikset gjør eplekaka super
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
500 g Hvetemel
1.5 ts Bakepulver
1 ts Salt
1 ss Sukker
0.5 pk Tørrgjær
3 dl Yoghurt naturell
4 ss Olje
1 stk Egg
Focaccia
Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.
Se hele oppskriftenIngredienser:
600 g Hvetemel
3 dl Vann
3 ss Olje
1 ts Salt
2 stilk Rosmarin
2 ts Tørrgjær
15 stk Oliven, sorte
2 fedd Hvitløk
10 stk Soltørkede tomater
Denne saken ble første gang publisert 12/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.