Oppskrift på brennesle

Slik lager du mat av ugress

Før hatet jeg brennesle. Nå spiser jeg det.

Oppskrift på brenneslesuppe

Oppskrift på brenneslesuppe Foto: Foto: Christopher Sjuve

Publisert Oppdatert

Jeg kan lage suppe av ugress! Av brennesle!

Nå kan jeg det. Endelig.

Hver gang vi passerte litt kratt med brennesle ville noen si "Du kan lage suppe av det der, vet du". Vanligvis i en litt belærende tone.

Jeg tør vedde på at de fleste av dem aldri har prøvd å lage suppe på brennelse. Det er enda et uttrykk for gjeddekakesyndromet: Alle har hørt om det, ingen har smakt det (med noen irriterende unntak, selvfølgelig).

Nå gleder jeg meg til neste gang. Da smeller det fra meg: - Jeg liker den best med litt parmesan.

Overraskende godt

Suppa ble overraskende god. Jeg lagde en vanlig suppebase med løk, fløte og hvitvin. Så hadde jeg i litt kyllingbuljong.

Brenneslesuppa ble servert med bløtkokt egg og, ja, parmesan.

Her er oppskriften!

Christopher Sjuve

Brenneslesuppe

Det er nesten ikke til å begripe at ugress kan blir så god mat. Brenneslen burde plukkes når den er ung.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

6 dl Brennesle

4 dl Vann

3 stk Sjalottløk

2 dl Hvitvin

1 ss Kyllingbuljong

2 dl Kremfløte

2 stk Egg

50 g Parmesan

Olje

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag