Oppskrift på boller

Ja, dette er de beste bollene

Luftige boller som er fylt med vaniljekrem, er en garantert suksess! Og lager du vaniljekremen selv, får du det aller beste resultatet.

OPPSKRIFT PÅ FYLTE HVETEBOLLER. Fyll bollene dine med deilig hjemmelagd vaniljekrem!
OPPSKRIFT PÅ FYLTE HVETEBOLLER. Fyll bollene dine med deilig hjemmelagd vaniljekrem! Foto: Fru Timian
Sist oppdatert

De beste bollene er de som er luftige og lette og som lukter like godt som de smaker. Hvis du så fyller dem med den beste vaniljekremen, skjønner du at veien til suksess ligger rett foran deg.

Jeg synes jeg får luftigste boller når jeg enten smuldrer smøret inn sammen med melet eller elter helt mykt smør inn i deigen helt på slutten av eltingen. Både smuldringen og eltingen går lettest dersom smøret er helt romtemperert, så når jeg husker det, tar jeg smøret ut av kjøleskapet noen timer før jeg setter i gang med bakingen.

Glemt å ta smøret ut av kjøleskapet? Her er løsningen! Del smøret i små terninger og sett det i mikrobølgeovnen. Bruk tinefunksjonen (ikke varme, for da smelter smøret) i ca. 20 sekunder. Sjekk om det er mykt. Hvis ikke, lar du det stå enda 10 sekunder.

Når smøret er mykt, smuldrer du inn det med fingrene på noen få strakser.

Når vi først er inne på kombinasjonen hvetebakst og vaniljekrem, er det ikke mulig å komme utenom solskinnsboller og skoleboller. Skulle du får lyst til å skikkelig slå deg løs på bakefronten, er det ikke mye som kan slå wienerbakst. Du vet smørdeigen som flaker seg opp i mange lag og som formelig smelter på tunga? Prøv ut disse wienerbrødene. De er helt fantastiske.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også