Oppskrift på barndommens somre på et fat

Barndommens somre på et fat

Du vet det er sommer når du bare MÅ ha spekeskinke og nypoteter!

OPPSKRIFT PÅ SPEKETALLERKEN MED EGGERØRE OG NYPOTETER
OPPSKRIFT PÅ SPEKETALLERKEN MED EGGERØRE OG NYPOTETER Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Sist oppdatert

Du vet det er sommer når du bare MÅ ha spekeskinke og nypoteter! Jo varmere det er, desto større blir trangen etter noen salte skiver å putte i munnen. I barndommens trøndersomre var det ikke bestandig de helt store temperaturene som skulle til for at sommerens nyinnkjøpte spekeskinke ble tatt frem heller. Så lenge som vi kunne se snurten av sola, ble skinka funnet fram og skjært tykke skiver av. Ja, for det var ikke løvtynne skiver som gjaldt på 70-tallet. Da var det tykke skiver som så ble skjært i staver som var tingen!

God spekeskinke

Med årene har nok trangen etter gode spekeskinker som ikke er alt for salt, blitt større. I tillegg til å spise den akkurat som den er, er en god spekeskinke også ypperlig å rulle rundt grønnsaksstrimler for så å grille, surret og stekt rundt en torskefilet eller brukt i en supergod, hjemmelagd cannelloni.

Tilbake til spekefatet. Her er det allerede både eggerøre, kokte asparges og nypoteter. Men, skulle du nå tenke at her er det bare å kjøre på med enda flere godsaker, er potetsalat tingen å lage!

Fortsatt god sommer!

Marit Røttingsnes Westlie

Sommertallerken med eggerøre og spekeskinke

Dette er den perfekte sommermiddagen på late dager!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Nypoteter

1 pk Asparges

150 g Spekeskinke

10 stk Salatblader

8 stk Egg

4 ss Vann

0.5 ts Salt

1 kvast Gressløk hakket

30 g Smør, til steking

Denne saken ble første gang publisert 10/07 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også