Oppskrift på aspargessuppe

Oppskrift på aspargessuppe

Slik lager du aspargessuppe.

ASPARGESSUPPE: Den blir super nesten samme hva - og du bestemmer selv hva du vil ha i den.

ASPARGESSUPPE: Den blir super nesten samme hva - og du bestemmer selv hva du vil ha i den. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Når aspargessen er her må vi pinadø gjøre krus på den! Javisst, du kan lage en flott rett med elegant saus, eller du kan følge denne oppskriften på grillet asparges med reker som er helt genial (i all beskjedenhet).

Eller du kan lage en suppe med en personlig tøtsj. For aspargessuppe er like enkelt som det er godt. Men, den beste nyheten er at suppa er morsom å lage og lettvint å variere. På den måten blir du aldri lei av asparges.

Min oppskrift på aspargessuppe vinner neppe noen pris i orginalitet, men det er heller ikke poenget. Når jeg lager aspargessuppe er den egentlig bare en base (som riktignok kan spises som den er).

Jeg har ikke laget mange aspargessupper som ligner hverandre. Variasjonsmulighetene er nemlig så store at det ikke er nødvendig. Noen ganger legger noen skiver røkelaks i bunnen, noen ganger tynne skiver av kamskjell, eller kanskje litt krabbe - parmesan? Skjønner? Her er en liste over ting jeg liker sammen med aspargessuppa.

  • Røkt laks
  • Parmesan
  • Torsk, eller annen hvit fisk
  • Laks
  • Trøffelolje, bare noen dråper
  • Kylling, i supertynne skiver
  • Skinke
  • Chevre
  • Reker
  • Krabbekjøtt
  • Kamskjell, i tynne skiver

Har du andre forslag, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet! Grunnoppskrift finner du nedenfor.

Har du lyst til å ha mer vår på kjøkkenet? Lag deilig, frisk rabarbrasaft!

 

LES OGSÅ:

Clotildes nydelige grillspyd

Slik blir blomkålen god

Slik lager du perfekt potetmos

Slik banker du smak inn i kyllingen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Aspargessuppe

Det gjelder å få fram de gode smakene i aspagessen. Da er aspargessuppe en fin mulighet.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Asparges

2 dl Kremfløte

1 ss Kyllingkraft

3 stk Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

Vann

1 dl Hvitvin

Salt og pepper

2 ss Balsamicoeddik

2 ss Rømme

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning