Oppskrift på appelsin med basilikum

Appelsinsalat, laks og torsk berger påsken

Påsken blir både gul grønn.

OPPSKRIFT PÅ PÅSKESALAT: Salat med appelsin og basilikum.
OPPSKRIFT PÅ PÅSKESALAT: Salat med appelsin og basilikum. Foto: FOTO: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Jeg trodde den enkleste appelsinoppskriften som fantes var den med sukker og kanel. Nå er jeg ikke sikker lenger.

Riktignok er dette en oppskrift med et helt annet bruksområde. Appelsin med basilikum og oliven kan spises som tapas, som tilbehør (særlig til fisk) eller bare som en kul snack.

Den eneste teknikken (som du strengt tatt kan skippe) som kreves av deg er å kunne skjære ut appelsinfileter.

Skjære appelsinfileter

Det gjør du ved å først å skrelle den. Siden det tynne, ytterste laget allikevel skal fjernes bruker jeg en kniv. Så skjærer du ut båter, men skjær på innsiden av hver membran (det hvite som kapsler inn hver båt).

Pass på å gjøre det her over en bolle eller den tallerkenen du skal servere på. Det kommer nemlig til å dryppe gode safter fra appelsinen, og det vil du ta vare på.

Dressing til appelsinsalaten

Det er strengt tatt ikke nødvendig med dressing utover noen dråper med olivenolje og eventuelt en skvis med sitron.

Dersom du skal servere denne til fisk, kan du legge litt mer i dressingen og for eksempel lage denne. Har du lyst til å ha en mer fyrig dressing med chili er dette en vinner.

Hva passer appelsinsalaten til?

Om du skal servere salaten til noe, er det fisk som passer best. Jeg har lagt ved to klikk-klassikere nedenfor. Den første er perfekt trukket laks og den andre er torsk med rosmarin og hasselnøtter.

 

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 27/03 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også