Oppskrift med kjøttdeig
Deilige hverdagsmiddager med kjøttdeig
Planlegg neste uke med disse fem oppskriftene.
Kjøttdeig er en råvare du kan variere i det uendelige.
Like god til hverdagsmaten som til finere anledninger. Her får du litt hjelp til å fornye en gammel traver.
Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella
Enklere enn lasagne, men minst like godt.
Lammekebab med mynteyoghurt
Godt krydrede kroketter av kvernet lammekjøtt servert med en frisk mynteyoghurt og varm bulgursalat bringer tankene til Tyrkia.
Italienske kjøttkaker med linsesalat
Her er kjøttdeigen krydret med, parmesan og dertil bacon. Aller helst skal det være det italienske baconet som kalles pancetta, men det er ikke alltid like lett tilgjengelig. Så godt norsk bacon får duge.
Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt
Chorizo er en kraftig krydret pølse, som gir god smak til kjøttdeigen. Retten kan serveres med ris til, men det er unødvendig ettersom den også inneholder bønner. Men en grønn salat er alltid godt.
Asiatiske kjøttboller i salatblad
Helst skal du bruke kvernet lammekjøtt til disse kjøttbollene, men vanlig kjøttdeig går også bra. Anrett kjøttbollene på salatblad og server dressing med mynte til. Lekker liten forrett eller som tilbehør til en drink.
Les også:
Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella
Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
400 g Kjøttdeig
1 stk Løk
2 stk Hvitløksfedd
1 stk Chili, rød
2 ss Olivenolje
3 bokser Tomater
1 dl Vann
1 potte Basilikum
1 ss Rødvinseddik
1.5 ts Salt
1 ts Pepper
400 g Pasta
3 dl Parmesan, nyrevet
2 stk Mozzarella
Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat
Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
600 g Lammekjøtt uten ben
1 stk Løk hakket
2 stk Hvitløksfedd
1 stk Egg
2 ss Tomatpuré
2 ts Paprikapulver
3 ss Vann
1 dl Persille hakket
1.5 ts Salt
0.5 ts Pepper
Olivenolje
4 dl Matyoghurt
2 stk Hvitløksfedd
2 ss Mynte, frisk
2 ss Olivenolje
0.5 ts Salt
0.25 ts Pepper
1.5 dl Bulgur
3 dl Vann
1 stk Grønnsaksbuljong
1 bokser Kikerter
100 g Aprikos
2 stk Hvitløksfedd
1 ss Spisskummenfrø
1 ss Olivenolje
0.5 stk Sitronskall
3 ss Koriander, frisk, hakket
0.5 ts Salt
3 dråpe Tabasco
Italienske kjøttkaker med linsesalat
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Kjøttdeig
1 stk Loffskive
1 dl Melk
50 g Bacon
1 stk Egg
1 dl Bladpersille
1.5 dl Parmesan, nyrevet
1 ts Salt
0.25 ts Pepper
Smør, til steking
2.5 dl Linser, grønne
0.5 stk Appelsin, finrevet skall
5 dl Vann
1 stk Hønsebuljong
2 stk Hvitløksfedd
1 dl Soltørkede tomater
1.5 ss Rosmarin, hakket
3 ss Olivenolje
250 g Tomater
1 ss Balsamicoeddik
0.5 ts Salt
0.25 ts Pepper
1 dl Persille hakket
Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
400 g Kjøttdeig
2 stk Chorizopølse
1 stk Løk
2 stk Hvitløksfedd
2 stk Paprika, rød
1 ss Olivenolje
1.5 ts Paprikapulver
1 bokser Tomater
1 stk Buljongterning
1 dl Vann
1 bokser Bønner, hvite
0.5 ts Sambal oelek
1 ts Salt
Koriander, hakket
2 stk Avokado
1 ss Sitronsaft
1 stk Hvitløksfedd
1 dl Yoghurt naturell
1 dråpe Tabasco
1 knivsodd Salt
Asiatiske kjøttboller i salatblad
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
100 g Kjøttdeig
100 g Medisterdeig
1 stk Eggeplomme
1 stk Løk hakket
2 stk Hvitløk
2 ss Koriander, frisk, hakket
2 ss Sesamfrø
0.5 ts Sambal oelek
0.25 ts Salt
Olje/smør til steking
1 ss Rødvinseddik
1 ss Limesaft
2 ss Fiskesaus
1 ss Demerara sukker
1 stk Hvitløksfedd
0.5 stk Chilipepper, rød, finhakket
1 ss Mynte, frisk
Isbergsalat
Løk
Sesamfrø
Koriander
Mynte
Denne saken ble første gang publisert 09/11 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.