OPPSKRIFT MED HAVABBOR

Ingefær og havabbor

Fisken blir som ny med dette krydderet.

OPPSKRIFT PÅ HAVABBOR: Med ingefær i buken blir du lykkeligere.
OPPSKRIFT PÅ HAVABBOR: Med ingefær i buken blir du lykkeligere. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Det beste med mat er å prøve seg fram. Plutselig dukker det opp kombinasjoner som overrasker deg. En av de mest vellykkede den siste tiden er, for min del, torsk med hasselnøtter, bakt laks med sitron og appelsin og den svært uventede blandingen av multer og makrell (jeg må også ta med, gudbevaremegvel, den uimotståelige kombinasjonen av Munsterost og denne vinen).

Denne gangen hadde jeg kjøpt inn en havabbor. Havabbor er en nydelig fisk. Den har ikke noen stor posisjonen i det norske mytelandskapet. I motsetning til laks, torsk og kveite finnes det ikke noen historie om denne fisken som gir den identitet. Havabbor er en fisk - ferdig med det.

Dersom jeg finner den i butikken kjøper jeg den med en gang. En av fordelene med denne fisken er at den enkel å sette smak på. Og selv om jeg ikke hadde planlagt det, så jeg hendene mine skjære opp ingefær og legge dem i buken på fisken.

- Jøss, det var en god idé, tenkte jeg, og prøvde å overbevise med selv om at hendene hadde rett.

Mer tenkte jeg ikke over saken, siden jeg lagde så mye annet i mellomtiden (en gul/rød salat, en melon- og myntesak, og noen artige fondantpoteter).

Da jeg bar alt til bordet var det en spesiell, herlig lukt som bredte seg ut. Og først fikk jeg ikke helt satt fingeren på det, men så kom jeg på hva hendene hadde gjort uten følge med voksen.

Ingefær!

Og fisken hadde, som underfiskebevisstheten nok hadde fortalt meg, tatt opp i seg masse smak. Og havabboren smakte nydelig av søtlig, sterk ingefær, men uten på noen måte å være påtrengende.

Moralen i historien er: Noen ganger trenger du ikke å ha hode på rett plass, så lenge hendene vet hva de driver med.

Her er oppskriften.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 30/07 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også