Oppskrift med bringebær

Siste sjanse for bringebærene

Så enkelt at det er latterlig.

BRINGEBÆR: Bringebær blir nydelig sammen med yoghurt, vanilje og rømme.

BRINGEBÆR: Bringebær blir nydelig sammen med yoghurt, vanilje og rømme. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Bringebær er av sensommerens få lyspunkter. Her i landet plukkes de helt fram til den første uken i september.

Lukten av de søte, friske bærene mener jeg er blandt verdens aller beste dufter. Kanskje den beste.

Share

Bringebærene kommer som regel i skyggen av jordbærene. Mens bringebærene taes for gitt overøses alltid jordbærene med komplimenter og oppmerksomhet. Jeg har ingenting i mot jordbær, tro meg, men det føles allikevel urettferdig.

Det mest opplagte, refleksen, er å lage syltetøy. I denne videoen viser vi hvordan det gjøres:

Ikke vær redd for å blande bær i syltetøy. Jordbær, bringebær og blåbær blir gode sammen.

Andre bruksområder

Jeg mener at bringebær definitivt kan serveres med fløte og sukker (kanskje litt vanilje i fløten). Bevares. En variant som jeg har dilla på for tiden er å blande yoghurt og rømme med sukker og vanilje. De blir suverent sammen med bringebær. Du kan også ha ørlite limesaft og litt av skallet i om du vil teste noe nytt.

Nedenfor finner du oppskriften, samt et par andre godbiter.

Har du gode bringebærforslag? Har du gård med selvplukk? Fortell om det i kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Slik lager du french toast

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Bringebær med yoghurt og vanilje

Bringebær blir nydelig sammen med yoghurt, vanilje og rømme.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kurv Bringebær

2 dl Yoghurt

1 dl Rømme

1 stk Vaniljestang

3 ss Sukker

Ingredienser:

Erik Hannemann

Salat med spekeskinke og friske bringebær

Salat med spekeskinke er rask og sunn middag. I denne varianten er det bringebær som setter en fin, frisk smak.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

15 bl Basilikum

0.5 kurv Bringebær

0.5 pk Ruccola

8 skiver Spekeskinke

10 stk Sukkererter

1 dl Olivenolje

1 fedd Hvitløk

2 ss Sitronsaft

0.5 ts Sukker

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag