Oppskrift med bringebær
Siste sjanse for bringebærene
Så enkelt at det er latterlig.
Bringebær er av sensommerens få lyspunkter. Her i landet plukkes de helt fram til den første uken i september.
Lukten av de søte, friske bærene mener jeg er blandt verdens aller beste dufter. Kanskje den beste.
Bringebærene kommer som regel i skyggen av jordbærene. Mens bringebærene taes for gitt overøses alltid jordbærene med komplimenter og oppmerksomhet. Jeg har ingenting i mot jordbær, tro meg, men det føles allikevel urettferdig.
Det mest opplagte, refleksen, er å lage syltetøy. I denne videoen viser vi hvordan det gjøres:
Ikke vær redd for å blande bær i syltetøy. Jordbær, bringebær og blåbær blir gode sammen.
Andre bruksområder
Jeg mener at bringebær definitivt kan serveres med fløte og sukker (kanskje litt vanilje i fløten). Bevares. En variant som jeg har dilla på for tiden er å blande yoghurt og rømme med sukker og vanilje. De blir suverent sammen med bringebær. Du kan også ha ørlite limesaft og litt av skallet i om du vil teste noe nytt.
Nedenfor finner du oppskriften, samt et par andre godbiter.
Har du gode bringebærforslag? Har du gård med selvplukk? Fortell om det i kommentarfeltet nedenfor!
Les også:
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 25/08 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.