Dag 3: Minimize me

Nye morgenvaner

Publisert Oppdatert
MINIMIZE ME: Matentusiast Christopher Sjuve lurer på om et svært sunt kosthold vil gjøre han lykkeligere.

MINIMIZE ME: Matentusiast Christopher Sjuve lurer på om et svært sunt kosthold vil gjøre han lykkeligere. Foto: Foto: Cecilie Holtan/Lene Rian

Det er tredje dagen jeg spiser omelett til frokost. Jeg pisker sammen tre egg, steker blandingen i smør og legger på noen skiver ost og skinke/salami og har på lokket. Noen minutter senere er frokosten ferdig. Det tar ikke mye lenger enn å riste brød og ha på pålegg. Omeletten fortæres uten brødskivene jeg pleier å legge omeletten på. Det er uvant, men det går greit.

Det vil si, det gikk greit. Tanken på å spise omelett i morgen gjør meg ikke kvalm, men noe som ligner på det. Tanken på å spise omelett i én måned, for ikke å si resten av livet får meg til å stille spørsmålet: Er livet verdt å leve dersom jeg må begynne hver dag (hver dag, hver dag, hver dag¿) med å piske egg, steke dem i panna og spise omelett?

Spørsmålet virker sikkert urettferdig om man tenker på lidende mennesker eller folk i fengsel. Men jeg har et valg, og jeg må velge å spise omelett. Og det går ikke. Derfor ba jeg Cathrine "bitch" Borchsenius om noen råd. (Det med "bitch" har hun valgt selv. Selv tenker jeg på Cathrine som en slags sadomasochist: En som tilsynelatende påfører meg smerte, men som egentlig vil meg vel).

- Du kan prøve biola med havrekli, noen knekkebrød med pålegg eller en smoothie med bær, forsøker bitcha seg på. Neida, det var tross alt ikke bitching. Det høres helt fint ut. I morgen skal jeg (dog skeptisk) forsøke meg på havrekli.

Sugar in the morning

Å drikke vann til frokost det er kjipt. Kommer ikke bort fra det. Og te uten sukker? Det er selvpisking.

Men, aldri så gæærn't, osv: Hun jeg deler tak med fryder seg i all påtagelige stillhet over at jeg må holde meg unna sukkerskålen. Inntil nå var morgenrituale at hun har hevet øyenbrynene og sett bort, men ikke sagt noe, når jeg har lesset sukker i tekoppen. Nå er det bare forvandlet til et lite (nesten usynlig) smil med en tøtsj av, tør jeg si det, skadefryd. Det kan være innbilning, men jeg har som regel rett.

For the record, i gå spiste jeg følgende:

Frokost

Mat: Omelett

Drikke: vann og te uten sukker (med et dårlig skjult flir på motsatt side av bordet)

Lunsj

Mat: salat med bønner og naturlig konsekvenser

Drikke: vann

Mellommåltid

Mat: yoghurt og pære

Drikke: vann

Middag

Mat: ovnsbakt torsk med kålrabistabbe og stekt squash og løk med (herregud!) kesam

Drikke: vann

Kvelds

Mat: to knekkebrød med salami og Kvitseidsmør (min ørlille utskeielse)

Drikke: vann (mmm... vann...)

Snart bare 27 dager igjen.

Reletarte saker

Dag 2: Minimize me Ich bin ein Wiener?

Dag 1: Minimize me. Supersunn på 30 dager?

Hvor sunn går det an å bli på 30 dager?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning