Minicalzone:

Den smarteste maten du kan ha med på tur

Pakk i folie og legg på bålet. Det blir garantert suksess.

MINICALZOE: Perfekt turmat

MINICALZOE: Perfekt turmat Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

Alle som har vært på tur med barn vet at forberedelsene kan ta i overkant lang tid. Spesielt om du skal ta med noe litt mer eksotisk enn en standard matpakke eller grillpølse.

Du kan selvsagt gå for vår fylte tortillalefse som du steker i en panne over bålet eller rett og slett gå for den erketradisjonelle varianten: pølse på spidd

Det siste imponerer helt sikkert ingen, men det gjør disse små pizzaene. Det er det er veldig enkelt å lage mange i slengen og har du så fylt opp fryseren er dette enklere enn å lage matpakke, og mye bedre.

Bålmat

Du kan spise pizzaene som de er eller du kan gjøre noe som er hakket mer avansert: Pakke dem i aluminiumsfolie, tenne et bål og legge pakkene i glørne.

TOMATSAUS: Husk at alt du blander i må være finhakket.

TOMATSAUS: Husk at alt du blander i må være finhakket. Foto: FOTO: Øivind Lie

Variasjoner

Jeg har blandet spelt og hvetemel, her er det selvsagt åpent for alle varianter ettersom hvor grovt du vil ha det. I oppskriften står det kylling, gulrot og spinat. Her kan du selvsagt også variere etter ønske. Husk bare at det du blander i må være finhakket slik at bitene blir lette å få fra hverandre.

.

FYLL: Fordel fyllet jevnt og strø på osten.

FYLL: Fordel fyllet jevnt og strø på osten. Foto: FOTO: Øivind Lie

.

.

LEGG PÅ LOKKET: Behold bakepapiret på når du legger på lokket.

LEGG PÅ LOKKET: Behold bakepapiret på når du legger på lokket. Foto: FOTO: Øivind Lie

Stek i ovnen

.

DEL OPP: Bruk en tynn fjøl og klem sammen

DEL OPP: Bruk en tynn fjøl og klem sammen Foto: FOTO: Øivind Lie

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

KLAR FOR OVNEN: Denne må stekes lenger og på lavere varme enn det du vant til med en vanlig pizza.

KLAR FOR OVNEN: Denne må stekes lenger og på lavere varme enn det du vant til med en vanlig pizza. Foto: FOTO: Øivind Lie

 

Les også:

FERDIG STEkt: Sjekk at den er stekt og sprø midt under også.

FERDIG STEkt: Sjekk at den er stekt og sprø midt under også. Foto: FOTO: Øivind Lie

Geniale redskaper for matlaging på bålet

Slik tenner du et bål

Øyvind Lie

Minicalzone

Slik lager du små innbakte pizzaer

Se hele oppskriften

Til 5 porsjoner

4 dl Hvetemel

3 dl Vann

1 pk Tørrgjær

2 ts Salt

5 ss Olje

1 gl Tomatsaus

3 stk Kyllingbryst

2 stk Gulrot

2 dl Spinat

Her er våre beste grilloppskrifter

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning