Alle som har vært på tur med barn vet at forberedelsene kan ta i overkant lang tid. Spesielt om du skal ta med noe litt mer eksotisk enn en standard matpakke eller grillpølse.

Du kan selvsagt gå for vår fylte tortillalefse som du steker i en panne over bålet eller rett og slett gå for den erketradisjonelle varianten: pølse på spidd

Det siste imponerer helt sikkert ingen, men det gjør disse små pizzaene. Det er det er veldig enkelt å lage mange i slengen og har du så fylt opp fryseren er dette enklere enn å lage matpakke, og mye bedre.

Bålmat

Du kan spise pizzaene som de er eller du kan gjøre noe som er hakket mer avansert: Pakke dem i aluminiumsfolie, tenne et bål og legge pakkene i glørne.

TOMATSAUS: Husk at alt du blander i må være finhakket.=

TOMATSAUS: Husk at alt du blander i må være finhakket. © FOTO: Øivind Lie

Variasjoner

Jeg har blandet spelt og hvetemel, her er det selvsagt åpent for alle varianter ettersom hvor grovt du vil ha det. I oppskriften står det kylling, gulrot og spinat. Her kan du selvsagt også variere etter ønske. Husk bare at det du blander i må være finhakket slik at bitene blir lette å få fra hverandre.

FYLL: Fordel fyllet jevnt og strø på osten.=

FYLL: Fordel fyllet jevnt og strø på osten. © FOTO: Øivind Lie

.

LEGG PÅ LOKKET: Behold bakepapiret på når du legger på lokket.=

LEGG PÅ LOKKET: Behold bakepapiret på når du legger på lokket. © FOTO: Øivind Lie

.

DEL OPP: Bruk en tynn fjøl og klem sammen=

DEL OPP: Bruk en tynn fjøl og klem sammen © FOTO: Øivind Lie

.

KLAR FOR OVNEN: Denne må stekes lenger og på lavere varme enn det du vant til med en vanlig pizza.=

KLAR FOR OVNEN: Denne må stekes lenger og på lavere varme enn det du vant til med en vanlig pizza. © FOTO: Øivind Lie

Stek i ovnen

FERDIG STEkt: Sjekk at den er stekt og sprø midt under også.=

FERDIG STEkt: Sjekk at den er stekt og sprø midt under også. © FOTO: Øivind Lie

.

Øyvind Lie

Minicalzone

Slik lager du små innbakte pizzaer

Til 5 porsjoner:

slik lager du deigen

4 dl hvetemel

3 dl vann

1 pk tørrgjær

2 ts salt

5 ss olje

Slik lager du fyllet

1 gl tomatsaus

3 stk kyllingbryst

2 stk gulrot

2 dl finhakket spinat

Høyde (px): Bredde (px):

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Geniale redskaper for matlaging på bålet

Slik tenner du et bål

Her er våre beste grilloppskrifter

 

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!