Meny for helgen

Helgemeny med andebryst

Mye snadder denne helgen...

Publisert Oppdatert

Helgen er like om hjørnet. Og med noen få forberedelser kan du varte opp med en lekker forrett, andebryst og hjemmelaget iskrem med pinjekjerner.

Dessert først: Desserten denne helgen er en is jeg skulle ønske jeg hadde funnet opp selv. Den lages med karamelliserte pinjekjerner. Det var en iskremsjappe i Spania jeg smakte den (og denne kjempemørke sjokoladeisen). Siden har bare sett den i mitt eget kjøkken.

Forretten - uer escabeche

Uer escabeche, heter forretten og er hentet fra vårt rikholdige arkiv. Escabeche brukes om den syrlige marinaden som fisken stekes eller kokes i (eller om selve retten). En escabeche lages oftest på citrus (sitron-) saft. I denne oppskriften er det brukt både hvitvin og sitronsaft.

I denne menyen spiller denne rollen som appetittvekker.

And som hovedrett

Jeg får en herlig følelse av å leve i luksus når jeg ser andebrystet steke i panna. Og jeg blir lykkelig over dette synet etter endt steking:

Dersom du ikke har stekt andebryst før er det lurt å ta en titt på denne saken.

Til andebrystet skal jeg lage noen hasselbackpoteter (og dropper mosen i oppskriften). Jeg er åpenbart inne i en hasselbackpotetperiode. (Beklager om noen er lei av dem!).

Oppsummert:

Bakt uer med escabeche

Stekt andebryst med glassert rødløk

Hjemmelaget iskrem med karamelliserte pinjekjerner

Ha en smakfull helg!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning