Meny for helgen

Helgemeny med andebryst

Mye snadder denne helgen...

Publisert Oppdatert

Helgen er like om hjørnet. Og med noen få forberedelser kan du varte opp med en lekker forrett, andebryst og hjemmelaget iskrem med pinjekjerner.

Dessert først: Desserten denne helgen er en is jeg skulle ønske jeg hadde funnet opp selv. Den lages med karamelliserte pinjekjerner. Det var en iskremsjappe i Spania jeg smakte den (og denne kjempemørke sjokoladeisen). Siden har bare sett den i mitt eget kjøkken.

Forretten - uer escabeche

Uer escabeche, heter forretten og er hentet fra vårt rikholdige arkiv. Escabeche brukes om den syrlige marinaden som fisken stekes eller kokes i (eller om selve retten). En escabeche lages oftest på citrus (sitron-) saft. I denne oppskriften er det brukt både hvitvin og sitronsaft.

I denne menyen spiller denne rollen som appetittvekker.

And som hovedrett

Jeg får en herlig følelse av å leve i luksus når jeg ser andebrystet steke i panna. Og jeg blir lykkelig over dette synet etter endt steking:

Dersom du ikke har stekt andebryst før er det lurt å ta en titt på denne saken.

Til andebrystet skal jeg lage noen hasselbackpoteter (og dropper mosen i oppskriften). Jeg er åpenbart inne i en hasselbackpotetperiode. (Beklager om noen er lei av dem!).

Oppsummert:

Bakt uer med escabeche

Stekt andebryst med glassert rødløk

Hjemmelaget iskrem med karamelliserte pinjekjerner

Ha en smakfull helg!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Studio Dreyer-Hensley

Uer escabeche

Bruk helst uerfilet med skinnet på. La skinnsiden ligge opp i ovnen - det gir mest saftig resultat.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Uerfilet med skinn

1 stk Hvitløk

3 stk Gulrot

3 stk Sjalottløk

1 ss Fennikel

2 stk Stjerneanis, hel

2 dl Olivenolje

0.5 g Safran

1 dl Hvitvin

3 dl Fiskekraft

1 stk Fennikel

2 ss Gressløk

0.5 stk Sitron, saften av den

1 stk Sjalottløk

Andebryst med viltsaus og karamellisert rødløk

Klassisk tilbehør til andebryst det her...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk And

Salt

Pepper

1 ss Sukker, brunt

2 ss Bringebæreddik

1 ss Blåbær

6 dl Viltkraft

3 dl Crème fraîche

Salt

Pepper

1 ss Soyasaus

8 stk Mandelpoteter

3 skiver Sellerirot

Melk

Smør

Salt

Pepper

Aspargesbønner

Smør

Sjalottløk

Flaksalt

12 stk Løk

Smør

1 dl Rødvin

1 stk Kanelstang

2 ss Sukker

Erik Hannemann

Iskrem med karamell og pinjekjerner

Dette er antagelig en av verdens beste oppskrifter på iskrem.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

100 g Sukker

3 dl Kremfløte

40 g Smør

50 g Pinjekjerner

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag