DAGENS MIDDAGSTIPS:

Lapskaus

Lapskaus er en av de rettene fra bestemors kjøkken med en spesielt høy stjerne. Det er slett ikke vanskelig å lage selv.

TRADISJONSMAT: Lapskaus er en rett vi gjerne kan bringe frem fra glemselen.

TRADISJONSMAT: Lapskaus er en rett vi gjerne kan bringe frem fra glemselen. Foto: Foto: Astrid Hals/matprat.no

Publisert Oppdatert

Ingredienser:

600 g benfritt storfekjøtt av høyrygg eller bog

2 ss smør til steking

6 stk. potet

3 stk. gulrot

1 skive kålrot (tykk skive)

1 stk. persillerot

4 dl vann med buljong

1 ts salt

½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.

2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.

3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes.

Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag