Middagsforslaget
Lammekoteletter med sopp- og løkstuing
Lammekoteletter er god hverdagskost, går fort å lage og smaker veldig godt sammen med sopp. I denne retten finner du løk- og soppstuing som er laget med crème fraîche.
Lammekoteletter med sopp- og løkstuing
Personer 4
Ingredienser
8 stk. lammekotelett
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
Sopp- og løkstuing:
200 g sopp
1 stk. løk
1 ss margarin eller olje til steking
2 dl crème fraîche
2 ts tørket dill
1 ts sitronsaft
½ ts salt
½ ts pepper
Krydre kotelettene og stek dem på sterk varme i 2 minutter på hver side. Senk temperaturen og etterstek de i ca. 4 minutter.
Rens og del sopp og løk i båter. Smelt litt margarin i en panne og fres sopp og løk til løken er myk og har fått litt farge. Hell over creme fraiche og la det surre i ca. 5 minutter. Smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper.
Server kotelettene med nykokte poterer, sopp- og løkstuingen, kokte høstgrønnsaker og tyttebær.
Denne saken ble første gang publisert 27/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.