Imponer ungene

Lag iskrem på tur

Nylaget iskrem på tur. Da blir ungene imponert.

PÅSKEIS: Nylaget iskrem på tur
PÅSKEIS: Nylaget iskrem på tur Foto: FOTO: Øivind Lie
Sist oppdatert
EKTE VARE: Fløte,sukker, eggeplommer og vaniljestang
EKTE VARE: Fløte,sukker, eggeplommer og vaniljestang Foto: FOTO: Øivind Lie
ZIPLOCK: Bruk en ziplock-pose slik at blandingen får en stor overflate.
ZIPLOCK: Bruk en ziplock-pose slik at blandingen får en stor overflate. Foto: FOTO: Øivind Lie
SNØ: Snø blandet med salt gjør jobben
SNØ: Snø blandet med salt gjør jobben Foto: FOTO: Øivind Lie

Tidliger har vi skrevet om hvordan du lager iskrem med isbiter og salt. Her har vi laget en variant som passer for påskefjellet der du bytter ut isbiter med snø.

Har du laget et skikkelig turmåltid blir neppe stemningen dårligere hvis du serverer nylaget iskrem til dessert.

Gjør alt klart

Det smarte er at du kan gjøre alt klart hjemme på hytta. Gjør klar en stor pose med saltet og lag iskremblandingen ferdig i en liten pose

Slik lager du iskremblandingen

Skrap ut frøene av vaniljestangen. Pisk fløte, sukker og vaniljefrø til en løs krem. Pisk eggeplommene stive. Bland alt forsiktig.

Hell blandingen i en ZipLock-pose. (1 liters)

Snø og salt

Når du skal lage iskremen bruker du en stor frysepose som du fyller med cirka tre liter snø. Strø over seks til åtte spiseskjeer salt. Bland sammen. Legg posen med blandingen flatt og midt i snøen og kna forsiktig. Pass på at posen har snø på alle kanter. Der skal den ligge minst 15 minutter. Kna litt av og til.

Suksessfaktorer

Det er fristende å ha i mer salt, men da smelter snøen så fort at den ikke rekker å kjøle ned kremblandingen.

Posen med kremblandingen må være ganske tykk slik at det ikke går hull. Salt is blir garantert nedtur. Blandingen må også ligge helt ut i kantene på posen, slik som på bildet. Da får den en stor overflate og blandingen fryser fortere.

Her kan du lese mer om hvorfor salt og snø blir så kaldt at du kan lage iskrem.

Les også:

Test av mørkt øl

Lesernes favorittkaker

Slik blir bollene gode

Denne saken ble første gang publisert 21/04 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også